vineri, iulie 27, 2007

Canicula revine in sudul tarii















Nici nu am apucat sa ne mai racorim putin dupa ultimul val de caldura, ca iar primim avertizare. De data asta cu cod galben pentru partea de sud a tarii.

ANM a emis astazi o noua avertizare meteo, conform careia in intervalul 28 - 30 iulie, vremea va deveni caniculara cu valori termice maxime cuprinse intre 35 si 38 de grade.
Sambata, sunt avertizate judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Ilfov si municipiul Bucuresti, iar duminica si luni Braila, Galati, sudul judetelor Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj, precum si vestul judetului Constanta.

Duminica in sudul judetelor Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu, cu totul izolat, sunt posibile valori termice in jur de 39 de grade.

In acest interval indicele de confort termic temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 in sudul si sud-estul tarii.

Se pare ca singura scapare de aceste temperaturi ridicate o gasiti in zonele cu cod verde. Asa ca, cei care isi permit se pot pregati pentru un weekend racoros la munte.

Niciun comentariu: