joi, iulie 26, 2007

Geografia, bat-o vina!

De vreo 2 zile incoace ma contrazic pe un forum cu niste braileni intr-o chestiune legata de orasele Buzau si Braila, cat si in chestiunea legata de numarul de locuitori.
Baietii vin cu argumente luate de la Recensamantul din 2002 care este publicat inca la nivel de rezultate preliminare, deci irelevant.
Brailenii se lauda cu faptul ca minunatul lor oras are mai multi locuitori decat Buzau.
Cetatenii sustin urmatoarele:
braila-municipiu 216929
buzau-municipiu 133116

Bun!
Hai sa incepem logica. Conform aceluiasi recensamant din 2002, Judetul Ialomita are pe urban nici mai mult nici mai putin de 115478 de locuitori. In Buzau la nivel urban sunt calculate Mun. Buzau, cat si Ramnicu Sarat in care au iesit 133116 locuitori. Poftim?... Acum intreb... unde e logica?
Cat de mare sunt Slobozia si Urziceni (pentru ca la nivelul asta s-a calculat pe urban Ialomita) si cat de mare e Buzau? Nici Slobozia si nici Urziceni puse unul langa altul nu fac cat Buzau pentru ca e mult mai mare.
Deci domnilor, nu mai bateti campii cu dezinvoltura pentru ca este rusinos. Mai aveti putin si sustineti ca Buzau este in Moldova. Savanti destia am mai auzit si credeti-ma ca nu au nici cea mai mica tangenta cu geografia.

Ceea ce spuneti voi este irelevant pentru ca:
1. Rezultatele recensamantului din 2002 sunt afisate inca la nivel de rezultate preliminare;
2. Din 2002 pana in 2007 sunt 5 ani. De atunci pana acum, prin migratia fortei de munca, orasul a devenit si mai populat din cauza celor care s-au mutat in mediul urban pentru a fi langa serviciu, cat si din cauza celor care s-au mutat aici din alte orase pentru simplul motiv ca aici se castiga mult mai bine... si credeti-ma ca stiu o multime de braileni si nu numai stabiliti aici.

Deci ganditi-va de doua ori inainte sa afirmati tot felul de aberatii. Mai puneti mana si mai cititi si voi niste "almanahe"... vorba lui Vanghelie, inainte sa deschideti gura.

2 comentarii:

Anonim spunea...

intrebare: te deranjeaza cu ceva daca un oras e "un pic" mai mare decat celalalt? :d

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Nu. Ma deranjeaza oamenii care vorbesc si sustin niste chestii aiurea. Mie imi plac orasele mici. Le ador chiar.