duminică, august 26, 2007

Despre manele... din nou





Ok... deci weekenul asta am avut ocazia printre picaturi sa-mi mai imbogatesc (agri)cultura generala. De ce spun asta? Pentru ca am aflat titlul (si nu numai) celor mai noi "hituri" in materie de manele (a se citi gunoi). Astfel, am aflat cum se intituleaza cea mai noua "compozitie" semnata Niciolae G(p)uta si anume "Am semnal la GPS". Vaaaaaai... miiinunat. A dat varule puta... pardon... Guta al lor de tehnologie. A aflat ce-i ala GPS. Minune mare. Si mai si canta ca are semnal la el. Inseamna ca pe acolo pe unde sta el de fel nu prea exista semnal pe ustensilele alea. Bun!
Mergem mai departe. Un anume Florin Mezel (nu de alta dar nu mai stiu cum il chema, parizer parca... sau carnat, ma rog) are o "compozitie" intitulata "Eu sunt bomba nucleara". DOAMNE FERESTE! Asta se crede vreun fel de Hyrosima 2. Oricum pana una alta ar trebui sa se gandeasca la faptul ca nu o sa poata sa-si depaseasca niciodata conditia de mezel. Asta e!

Pe langa toate astea, am vazut din fuga pe un canal dedicat cocalarilor (a se citi producatori de coca (c) VisUrat) pe care cu siguranta il stiti cu totii, un promo sau reclama sau ce mama dracu' era, la o compilatie de manele. In bucata aia de videoclip G(p)uta era un soi de taran beat, care facea tot felul de chestii tipice evident taranilor obositi, betivi, inculti (deja o dau in pleonasme). Probabil ca omu' asta a realizat din nou (deja cred ca il laud cu atatea realizari) care e targetul gunoiului pe care il interpreteaza si a facut un videoclip pe gustul lor. E bine totusi ca si-a dat seama cui se adreseaza manelele, ce target au, etc.

Ca totul sa fie complet, azi cand am coborat din maxi taxi in fata blocului la mine in cartier unde se asculta manele la greu, am dat pe aleea pe care stau (pe spatiul verde mai precis) peste niste resturi menajere lasate de un cetatean caruia probabil i-a fost lene sa duca galeata pana la containerul care este localizat la 100m de locul unde a trantit el gunoiul.
Uite asta ne strica pe noi. Maneaua! Asta este incultura, iar incultura duce la prostie, imbecilitate, nepasare, miserupism.
Si cica mai suntem o tara europeana. Suntem pe dracu'. As vrea sa vad asa ceva si in Germania, Italia sau Spania.
Halal de tara noastra... ROMANIA TREZESTE-TE!!!! La propriu! Suntem penibili!!
De fapt ce tot zic trezeste-te... somn usor in continuare in propriul penibil!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Crezi tu ca o sa scapam de astia? :) Sambata seara n-am reusit sa gasesc o masa la un restaurant ca peste tot erau nunti si unde erau nunti rasunau si manelele chiar si la restaurantele de lux. Mi-era scarba, unde incercam sa intru mi se spunea de la intrare ca e inchis si cand deschideam usa ma loveau "minunatele" acorduri. Sa vezi cati vizitoatori o sa ai la post-ul asta veniti prin Google, ca am scriss ieu de aia cu Am semnal pe GPS si multi manelari care cautau versurile sau melodia ajungeau la mine pe pagina. :)

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Hahahaha .. deci urmeaza sa aflam cati cocalari exista prin tarisoara noastra. Tare. Abia astept! :D

Anonim spunea...

ROMANIA TREZESTE-TE!!!! bine zis :)

Anonim spunea...

de curand am downloadat pt unu din fratii mei care asculta manele si imi cerea sa`i descarc eu cateva piese. dupa 2 zile o lista cu tot felu de rahaturi de manele unele cu urmatoarele nume : mi`am facut afacere, sa m`ai dau un tun, au luat smecherii vacanta, nu e treaba ta, etc etc... plm ce dovada de incultura .. nu sunt in stare sa puna si ei nume mai mici la piese ceva, simbolic. In manele e vorba de dragoste cu bani amestecata cu credinta (care nu`i) si violenta multa... se dau mari ca au bani si afaceri si ca plm.. si numele lor sunt de cel mai mare ras. plm imi pare rau ca fratemiu inca asculta manele. !!! oricum jos maneaua!!!

Anonim spunea...

Tara noastra...pt care au curs rauri de sange si multe oase s-au albit...tara asta kre akm arunk k rahat in toata valoarea kre s-a creat de-a lungu timpului...tiganci kre se plimba k jeep-u prin new york si asc manele la maxim?asta am ajuns?sa fim condusi de nijte nenorociti kre se kred mari si tari...am fost etichetat drept satanist prin simplul fapt k ascult rock...m-am saturat...dak as konduce tara asta k riscu k as ajunge in iad ceea ce as face ar intrece mult pe hitler si pe marii dictatori...nu va lasati...trebuie sa luptam...chiar k arma in mana

andyhorus spunea...

Locuiesc intr-un "oras pitoresc" la bazele cetatii neamtului si langa multe alte edificii care ar trebui sa faca din orasul nostru unul dintre cele mai civilizate si mai curate...dar nu e asa...manelistii mustesc intr-o cocina infecta in continua imbogatire a valorilor morale si spirituale cocalaresti..dak pot spune asa...am incercat si s-a incercat organizarea unui festival medieval...dar ce noi suntem oameni...la zilele orasului au fost invitati ce din caravana lui axinte...la naiba cu toti...se vede ca unii nu vor sa se trezeasca...ave Zelea Codreanu