luni, septembrie 03, 2007

D'ale muzicii - Astazi despre Armik

Muzica spaniola este o adevarata traire. Nu incape nicio indoiala mai ales cand vorbim despre muzica instrumentala spaniola. Ieri am avut marele noroc sa pun pana pe intreaga discografie a lui Armik (1994 - 2007) pe care o ascult de ieri (obsessive rotation). 19 albume, adica 16 ore si 15 minute de ritmuri care mai de care mai fierbinti sau mai linistite, toate instrumentle, cantate la chitara. Muzica naturala, asa cum muzica ar trebui sa fie. O nebunie de sunete si sentimente care te relaxeaza dupa o zi stresanta la munca sau dimpotriva, te cuceresc, iti aduc o stare de bine si nu iti deranjeaza concentrarea atunci cand lucrezi.

Haideti sa va spun cate ceva despre Armik.
Cand avea doar 7 ani, si-a pus ceasul gaj pentru o chitara clasica la care a exersat in subsolul casei parintesti. Au urmat timp de 2 ani lectii de muzica formale. La numai 12 ani isi inregistra propriile piese intr-un studio profesional. In timp ce cariera lui se axa pe muzica jazz, Armik a descoperit frumusetea si pasiunea muzicii Flamengo in timp ce studia in Spania prin anii '70 in cadrul unui spectacol oferit de legendarul Paco de Lucia. Condus parca de un foc pentru traditia care i-a definit stilul muzical de atunci, tanarul muzician a trecut de la jazz, intr-o lunga calatorie spre inima muzicii spaniole.
S-a mutat in Loas Angeles pentru a-si indeplini visul, cantand live cu alti artisti in studio.
In 1994 a lansat albumul solo de debut intitulat RAIN DANCER, un succes comercial critic, urmat de GIPSY FLAME in 1995.

Omul asta i-a depasit cu mult pe faimosii Gipsy Kings, care intre timp s-au lasat de muzica.
Daca aveti ocazia vreodata sa-l ascultati pe Armik, nu ezitati. Merita! Albumul care mi-a placut cel mai mult se numeste GIPSY PASSION. In el veti 12 piese ritmate din care rasuna cele mai fierbinti ritmuri spaniole.

Daca inca nu v-am convins, va ofer mai jos 2 dintre melodiile care mi-au placut cel mai mult de pe acest album.

Savurati cu placere!

Armik - Rumba rumba Gitamita


Armik - Lucia


Niciun comentariu: