joi, septembrie 06, 2007

Doliu in toata lumea: Tenorul italian Luciano Pavarotti a murit


Ca orice iubitor de muzica si ca orice blog care respecta adevaratele valori in muzica, nu puteam trece cu vederea trecerea in nefiinta a celui mai bun tenor din toate timpurile, Luciano Pavarotti.
Acesta a incetat din viata, joi dimineata, la locuinta sa din orasul natal Modena, transmite agentia italiana Ansa. Starea sa de sanatate se agravase pe parcursul noptii si isi pierduse cunostinta.

Celebrul tenor, in varsta de 71 de ani, suferea de cancer la pancreas, iar in luna iulie fusese supus unei interventii chirurgicale, anunta miercuri postul de televiziune Sky TG24, citat de AFP.

El a fost internat pe data de 8 august, intr-o clinica din Modena, in nordul tarii, din cauza unei "stari febrile", iar la 25 august a fost externat si si-a continuat perioada de convalescenta acasa.

Cantaretul de opera nu a mai aparut in public dupa operatia sa din 2006. La inceputul acestei veri, in timpul unei ceremonii muzicale oferita in onoarea sa, pe insula Ischia, in apropiere de Napoli, sotia sa a declarat ca tenorul se simte bine si ca pregateste un disc.

Sa ne amintim una din piesele interpretate alaturi de U2 intitulata "Miss Sarajevo", care mie imi place foarte mult, piesa care, la vremea respectiva milita impotriva razboiului din Sarajevo. Clipuletul este luat dintr-un concert live in Italia.

Dumnezeu sa-l odihneasca!


Un comentariu:

Anonim spunea...

O voce superba s-a dus... Dumnezeu sa-l ierte!