joi, septembrie 27, 2007

Tag: ce vreau eu de la administratia locala

Azi am primit tag (leapsa) de la iLL, in care trebuie sa spun ce-mi doresc de la administratia locala.
Buuun. De cand asteptam momentul asta...

In primul si in primul rand, sa se ocupe de baietii astia din oras care tot fac gauri in asfalt sa puna tevi, pentru ca lasa in urma lor un adevarat dezastru. Nu mai departe de luna trecuta, s-au asfaltat sau ma rog... plombat o parte din soselele buzaului, dupa care au venit baietii astia sa dea gauri iar, gauri care au fost astupate cu nisip si pietris si asa au ramas. Trebuie sa se ia masuri neaparat.

Apoi, trebuie lucrat la eficienta administratiei publice in lucrul cu cetateanul, care este platitor de taxe (adica ala care da de fapt salariul administratiei publice), pentru ca birocratia ne-a halit cu totul. Oriunde te duci te trimite in alta parte, de acolo in alta parte, iar cand ai ajuns acolo afli ca de fapt trebuia sa iei o hartie de unde ai fost si povestea poate continua la infinit.

Imi mai doresc eficienta in incasarea taxelor. Dragi administratori locali, daca tot ne jefuieste statul asta asa pe fata cu tot felul de taxe si impozite, macar faceti conditii sa nu mai stau la coada sa dau EU cetateanul bani LUI, statului. Cine a mai vazut pe lumea asta asa ceva? Sa stau eu la coada sa platesc taxe statului? Dar nu mai bine veniti voi la mine acasa sa incasati taxele sa nu mai stau la coada? Daca vreti bani, faceti conditii sa nu stam ca vitele la cozi interminabile pentru a va plati voua banii de impozit.

Alta chestie care ma enerveaza este faptul ca in Buzau, circula pe liniile de maxi taxi tot felul de darmaturi de microbuze. Oameni buni, luati masuri in privinta asta ca nu se mai poate. Cand te urci in asa ceva, mai ai putin si ai tendinta sa-ti spui ultima rugaciune, ca nu se stie daca mai ajungi intreg acasa, ori la munca. Microbuzele vechi trebuiesc scoase din circulatie pentru ca nu sunt sigure, dar si pentru faptul ca polueaza ingrozitor. Lasa in urma lor un nor de fum de nu mai poti vedea nimic. Parca luptam pentru un mediu mai putin poluat ( a se citi ca luptam impotriva incalzirii globale ) sau poate nu va mai intereseaza asta...

Daca m-am legat de microbuze, trebuie sa ma leg si de sosele care in Buzau, sunt SUB ORICE CRITICA. Se aude domnule primar Boscodeala? In Buzau, a iesi cu masina pe soselele administrate de dvs. este un adevarat sport extrem, pentru ca exista pericolul sa-i sara rotile masinii. Suntem o tara europeana din cate stiam. Cum e posibil ca intr-o astfel de tara, sa avem asemenea sosele? E strigator la cer. Trebuie facut ceva, nu sa le plombam. Chiar daca vor fi plombate, nu se pot compara cu cele asfaltate in intregime. Si sa nu uitam un lucru. Prin Buzau trece drumul european E85, drum care prin orasul nostru este sub orice critica. Macar ala sa fie facut ca lumea.

Tot administratia publica locala ar trebui sa trimita mai multe patrule de politie prin pietele mari ale orasului, care sunt pline de rromi (sa nu zic tigani) care au prostul obicei de a mai fura de prin buzunare. Am observat ca numarul de patrule s-a marit in cursul zilei prin oras, dar acolo unde trebuie sunt cam putine. Trebuie sa se ia masuri si in privinta asta.

Am mai avea nevoie de cat mai multe echipe de ecarisaj, care sa curete strazile de cainii care bantuie ziua si mai ales noaptea, strazile orasului. Noaptea, in unele cartiere ale buzaului, printre care si Micro 14, cartierul in care stau eu, nu se poate iesi din casa in siguranta, pentru ca s-ar putea sa ma trezesc perforat de o haita de caini. Deci ar trebui luate masuri si in acest sens. De multe ori s-a spus ca s-au luat masuri si ca sunt echipe de ecarisaj la treaba, dar efectele de cele mai multe ori nu se fac simtite.

Despre curatenie, pot sa zic ca sunt cat de cat multumit. Dimineata se matura strazile si se spala, seara la fel, ceea ce este foarte bine. In schimb ar trebui sa se faca ceva cu cetatenii care arunca gunoiul menajer in mijlocul strazii (sunt destui si astia).

In alta ordine de idei ar trebui sporita atentia asupra mai multor probleme, dar eu le-am pus aici pe cele mai arzatoare. Cu siguranta ca mai sunt, dar mi-ar lua foarte mult timp sa le pun pe toate. Sper sa se rezolve ceva in frumosul oras Buzau in urma acestui post, asa ca dau mai departe leapsa Aniei pentru a vedea cele mai apasatoare probleme ale Clujului, lui Blogatu si Grupa 1408 pentru ca imi place cum expune problemele din Ploiesti.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pai ca sa scrii toate probleme care sunt in tara noastra "minunata" ar trebui sa scrii un roman...sau chiar si mai bine...sa faci un serial ca "Tanar si nelinistit" doar ca asta ar trebui sa se numeasca "Romania"...am specificat serialul "Tanar si nelinistit" pentru ca nu se termina niciodata...v-ati prins voi :)

Anonim spunea...

Gata shefu, m-am conformat :)