vineri, noiembrie 09, 2007

Cosmote Romania pe drumul cel bun


In urma cu o saptamana, m-am decis sa trec la serviciile Cosmote cu abonament, acesta fiind operatorul la care beneficiam de serviciile unei cartele reincarcabile de aproximativ un an si opt luni. Am fost multumit pana acum de calitatea acestor servicii prestate de Cosmote si avand in vedere ca oferta pe care o au la abonamente pana la data de 16 noiembrie, este avantajoasa, m-am decis sa fac si eu transferul la un asemenea abonament.

Trecand peste multimile de minute nationale pe care le-am primit cadou impreuna cu alte gratuitati, Cosmote este un operator bun.
Dovada acestei afirmatii sta si intr-o stire peste care am dat in seara asta si care spune ca pierderile Cosmote Romania s-au redus si ca se asteapta profit incepand cu 2009. Pai bravo lor. In aproximativ 2 ani, au facut ceea ce alti operatori nu au fost in stare sa faca in 4. Ma refer aici la Zapp care este in proces de vanzare si care in vara acestui an, avea doar 500 000 de clienti. Procesul de vanzare se va finaliza in ianuarie 2008.
Dar revenind la Cosmote, haideti sa vedem ce spun specialistii si oficialii despre acest progres.

Cosmote Romania a inregistrat in primele noua luni din acest an, pierderi operationale de 27,4 milioane euro, o imbunatatire de 40% comparativ cu pierderile de 46,3 milioane euro, inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor prezentante vineri de companie. Conducerea Cosmote se asteapta la un rezultat operational pozitiv in 2008 si la profit net abia in 2009.

Acoperirea retelei a ajuns la 97% din populatie, investitiile in infrastructura realizate pana la sfarsitul acestui an fiind estimate la 200 milioane euro.

In primele noua luni ale acestui an, veniturile totale obtinute de Cosmote Romania au ajuns la 105,2 milioane euro, aproape de trei ori mai mult decat in aceeasi perioada a anului 2006.

Baza de clienti a crescut cu peste 600.000 in cel de-al treilea trimestru al anului, dintre care 18% sunt abonati, ajungand la un total de 2,8 milioane de clienti pentru primele noua luni ale acestui an. La sfarsitul lunii septembrie, cota de piata a companiei a ajuns la 13%, spun oficialii Cosmote, iar la finele lui octombrie compania a depasit pragul de 3 milioane de clienti.

Reprezentantii Cosmote spun ca Germanos a jucat un rol important in extinderea bazei de clienti, mai ales pe segmentul post-paid. Cosmote a mai anuntat vineri ca acoperirea retelei a crescut la 97% din populatie. Investitiile in infrastructura ale operatorului sunt estimate sa atinga 200 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2007.

Cititi articolul integral AICI.

Felicitari inca o data Cosmote si tineti-o tot asa. Sa nu uitam totusi ca daca nu era acest operator pe piata, cei 2 mari giganti Vodafone si Orange, ar fi aplicat in continuare tarife exorbitante la convorbiri si nu ar fi scos la randul lor extraoptiuni cu minute incluse.
Asa ca daca aveti de gand sa treceti la Cosmote, vi-l recomand cu cea mai mare placere.

Ca sa inchei acest articol intr-un ton destul de comic, in seara asta am avut ocazia sa fac cunostinta cu un alt mega-hit in materie de cacat... pardon... vroiam sa spun manele.
Este vorba despre o melodie interpretata de un tip cu nume de bautura alcoolica (Brandy), iar melodia se numeste "Codul PUK si Codul PIN". Asta vine dupa un alt faimos hit semnat Nicolae Puta, intitulat "Am semnal la GPS".
Bravo baieti, bravo! Vad ca tehnologia a inceput sa intre si la voi in mahala, corturi, triburi, etc.

Ce "minunata" este tara asta... nu-i asa?

18 comentarii:

Puiu spunea...

cosmo(te)premiaza! lasand gluma,in cercul meu de cunoscuti,nu am auzit o vorba buna despre cosmote....k le pica semnalu des! asta e principala nemultumire a lor.precizez k se intampla cu telefoane diferite :)
eu raman la orange

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Poate ca da, poate ca nu. In cercul meu de prieteni nu am auzit asa ceva. Unde nu mai pun ca toata familia mea are Cosmote. Imi pare rau ca weekendul asta nu am avut aparat foto sa-ti arat cum statea Orange si Vodafone cu semnalul spre deosebire de Cosmote pe unde am fost.
Oricum in Buzau Orange e varza murata. Am o multime de prieteni pe Orange care se plang de semnal in oras (acasa chiar). Unde nu mai punem faptul ca Orange ramane fara semnal pe tot orasul de sarbatori cate o zi intreaga.
Asta spune cam tot despre marele Orange care nu a mai facut investitii in infrastructura si tehnologie de ultima ora (fapt confirmat si de oamenii din interior).

Cosmote e the best deocamdata. Parerea mea... si nu numai.

Puiu spunea...

poate k nu? ce interes as avea sa denigrez cosmote pe blogul tau? eu nu am absolut nici oproblema cu orange in galati si nu am auzit pe nimeni sa aiba.desigur,nu te contrazic la buzau. dar e....ciudat
poate tinem legatura,timpul ne va dovedi. stii si tu...fereste-te de greci chiar si atunci cand iti aduc........

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Deocamdata nu am de ce sa ma feresc. M-am lamurit cu gigantii, mai ales cu Vodafone. Dupa 7 ani in care am fost client fidel al Connex am fost furat cu o nesimtire crasa.
Cosmote intr-un an si 8 luni nu mi-a furat un cent. Avand in vedere ca la abonament am minute garla, nu voi face cost suplimentar, deci ma doare-n basca.
Daca era sa fie nesimtiti, erau de mult... asa cum a fost Vodafone.

Puiu spunea...

nu am,nu am avut si nu voi avea contract la vodafone,asa k nu am replica. problema mea ar fi ca in agenda telefonului nu am nici un numar cosmote! oricat ar fi serviciul de bun(in gl nu cred)nu-i gasesc utilitatea.poate pot suna eu.....dar cine ma mai suna pe mine???

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Vezi? Despre asta e Cosmote. Iti permiti cand altii care sunt la giganti nu-si permit. E bine ca ai prins ideea ;)

Si lucrurile se vor imbunatati in reteaua asta. Gandeste-te ca are abia 2 ani. Connex-ului de exemplu i-a luat mai bine de 5 ani sa se puna la punct. Faptul ca reteaua asta se dezvolta rapid intr-un timp scurt e un semn bun.
Daca nu e un motiv de ingrijorare pentru concurenta, ar trebui sa devina.

Oricum diferenta dintre mine care sunt pe Cosmote si cativa dintre prietenii mei care sunt la giganti este ca ei imi dau beep sa ii sun eu. De ce? Pentru ca eu imi permit, iar ei nu. De ce? Din cauza tarifelor.

De aici concluziile le tragi singur ;)
Eu daca as fi in locul lor as renunta la un brand scump pentru o companie ieftina la care imi permit sa vorbesc, nu sa tin telefonul de mobila si sa dau beep sa ma sune altii cand am nevoie de ei.

Puiu spunea...

se vede k esti incantat. eu iti spun doar k stabilitatea si forta nu vine de la o companie mica....adu-ti aminte cand au vandut acele cartele cu n minute....intr-o buna zi vei primi un plic: stimate domnule,va informam,cu stima,abonamentul dvs va suferi urmatoarele modificari...in jos.sau reteaua va claca.

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Imi place cand unii sunt pesimisti. Nu cred ca ai apucat sa testezi reteaua cand inca existau acele 2000 de minute bonus si s-au facut upgrade-uri la retea. Cum spuneam... Connexului i-au trebuit 5 - 6 ani dupa lansare sa aduca reteaua la nivelul la care o are Cosmote acum.
Stii cati se aboneaza in perioada asta la Cosmote? Multi. Daca existau probleme, retrageau oferta inainte de expirarea termenului, asa cum s-a intamplat cu cartelele care aveau cele 2000 de minute.
Hai sa-ti zic o chestie pe care pun pariu ca nu o stii. Cosmote a schimbat toate BTS-urile care existau de pe vremea Cosmoromului. De atunci semnalul s-a imbunatatit, au marit sloturile pentru apeluri... si multe altele. N-are rost sa le insiruiesc acum pe toate.

Au destui abonati in clipa asta si crede-ma ca un Network busy prind in cel mai rau caz o data pe saptamana. Unul singur.

Despre succesul retelei o sa discutam in 2008 dupa intrarea in vigoare a portabilitatii numerelor. Atunci sa te tii. De obicei toate previziunile mele s-au adeverit. Dar cum spuneam... mai vorbim dupa ce intra in vigoare portabilitatea numerelor. Nu de alta dar multi nu se muta la alta retea acum pentru ca nu vor sa-si schimbe numarul de telefon. ;)

Puiu spunea...

imi place cand unii sunt ironici.vom vedea....si sper in pesimismul meu sa n-am dreptate si nici nu tin la asta....oricum voi avea 2 ani de-acu 074-075

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Multi inainte! Si nu sunt ironic. Sunt realist.
Chiar iti recomand sa mai testezi putin reteaua sa vezi cat de rapid se fac progrese la greci ;)
S-ar putea sa fii surprins.

Puiu spunea...

si eu sunt realist,pentru k am contract cu ei,ma rog,prelungiri de contract.sunt client vip,imi raspund la rel clienti in 5 secunde,sunt tratat corect,nu am caderi,networku e ok....sincer...am vb deja prea mult despre o retea care doar promite

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Cine te-a pus sa faci contract VIP? :) Nu stii ca in Romania servicii mai bune primesc persoanele fizice decat cele juridice?
Exemplul cel mai concret e si compania de la care am internet. Dar asta e deja alta treaba.

Om vedea cum vor evolua treburile si vedem care din noi are dreptate. Sunt curios daca mai inscriu in palmares inca o previziune buna ;)

Puiu spunea...

nu ne-am inteles.am ctr vip pt k valoarea facturilor are o anumita suma in medie. e o politica orange. in ceea ce priveste previziunea....chiar imi doresc sa ai dreptate...concurenta are efecte benefice si de-abia astept reactia furnizorului meu!

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Vor fi la fel de imbarligate ca si pana acum. X minute in retea intre orele X si Y ale zilelor N luate cate K din saptamana J.. etc etc etc.

ANRC a felicitat Cosmote pentru ofertele simple si inteligibile. In schimb le-a atras atentia gigantilor pentru ca au cele mai confuze oferte si ca aceasta confuzie este creata tot in interesul lor pentru a zapaci (pacali) clientul. Imi pare rau ca nu mai am sursa stirii. Oricum pe giganti ii doare fix in pixul cu care semneaza acte oficiale.

Si ajung la aceeasi vorba... hotii, hotii si iar hotii. Deci Vodafone sau Orange? NU MULTUMESC! ;)
No offence.

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Apropo de Orange.. citeste primul comentariu de pe finalul articolului care il gasesti la http://buzoianu.blogspot.com/2007/10/orange-sau-vodafone-sau-orange-vodafone.html
Este pus de un amic de-al meu care lucreaza la Orange. Finalul comentariului s-ar putea sa-ti aduca aminte de ce am zis mai devreme... asta sa nu spui ca vorbesc eu prostii.

Bafta!

Puiu spunea...

anrc? cand gigantii faceau telecomunicatii......agentia se incalta cu fesul!no offence! nu sunt imbarligate deloc,pt mine cel putin e ff simplu...stiu ce am si cand am. si se muleaza perfect pe ceea ce-mi trebuie. nu sunt genul tispemiideminutenationale.
probabil k pr-ul acestor firme nu pot dormi din cauza reclamei noastre,a atasamentului calduros fata de ele.hai doar sa le platim si ele sa ne furnizeze serviciul

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

In fine... daca-ti place sa-i umpli de bani pe portocalii e ok.
Eu nu vreau. Eu vreau sa comunic ieftin, eficient si calitativ fara costuri suplimentare. Deocamdata doar Cosmote e in stare sa ofere asta. Am ajuns la concluzia asta dupa ce am analizat putin site-ul celor 2 giganti a lu' peste prajit.

Deci gigantii sunt varza... ce s-o mai dam cotita? Adevarul doare uneori, dar asta e.
Am vorbit mai devreme si cu cativa amici de-ai mei care sunt pe Orange si vor sa rezilieze pentru a trece la Cosmote. De ce? Sunt nemultumiti de calitatea serviciilor.
Oare are dreptate minoritatea sau majoritatea? Nu de alta dar chestia asta spune multe.

A nu se intelege ca fac propaganda dar nu ii inteleg pe cei care platesc o tona de bani pentru un serviciu care nu face acei bani. Multumita acestor gen de oameni gigantii mentin in continuare oferte mult prea scumpe.
In fine... fiecare cu ce poate. O sa vedem in timp cum va creste Cosmote fata de ceilalti.

Puiu spunea...

interesanta discutia nostra! eu iti vb de faptul ca nu am probleme si sunt multumit de gigantul asta nenorocit....sincer! esti pornit rau. am citit si 'felicitarile' adresate upc......nu zic k nu ai dreptate,am si eu upc,deocamdata cu 1.5m/s
ii astept la cotitura de la 1 dec.....sa-i felicit de ziua ro :)