vineri, decembrie 28, 2007

Buzoianu calator - Haihui prin Galati

Ieri a fost ziua in care am intrat in concediu si m-am indreptat spre Galati, pentru a revedea cativa prieteni dragi.

Am pornit la drum dimineata la ora 8:45 cu singurul tren intercity care circula pe traseul Buzau - Galati. Impresia este una placuta. Confortul este la el acasa, vagoanele sunt de ultima generatie, dotate cu usi automate, foarte silentioase si finute la mers, incalzite asa cum trebuie, iar daca aveti si un laptop in dotare il puteti lua cu voi pentru ca fiecare loc este dotat cu o priza de 220 V. Pretul unui bilet insa, este si el pe masura, astfel incat pentru o calatorie de la Buzau la Galati platiti 38.90 RON.
Drumul are un singur dezavantaj pentru ca intre Buzau si Faurei exista o limita de viteza de maxim 50 km/h. Asa ca s-ar putea sa vi se lungeasca urechile pana la Faurei de unde se circula normal.
Timpul calatoriei 2 h 20 min.

Ajuns la Galati am avut parte de o alta surpriza. O gara total europeana. Da! Ati auzit bine. La Galati, gara este una moderna dotata cu statii electronice de informatii, la care, cu ajutorul unui touch screen puteti afla la ce ora si ce trenuri aveti spre destinatia dorita. Tot acolo gasiti si un fast food cu toate conditiile necesare, o farmacie si multe alte magazine.

Avand in vedere ca principalele mese le-am servit la cateva localuri din oras, am ramas cu o impresie foarte buna. La majoritatea restaurantelor / barurilor, servirea este ireprosabila, atmosfera la fel, iar despre amenajare si ambientul muzical numai cuvinte de lauda.
Daca ne uitam la viata de noapte a Galatiului, observam ca este una activa. Ieri seara localurile erau pline iar pe strazi era mare agitatie la ora 20:10.
Pe masa pizzeriei "El Torro" in care m-am intalnit cu fostii mei colegi de la Kiss FM Braila, am dat peste revista "Zile si nopti", un fel de "SapteSeri", in care se prezinta principalele evenimente ale saptamanii din Braila si Galati, puteti afla cele mai importante localuri din zona... de la cluburi pana la pizzerii si restaurante. Oricum, am ramas placut impresionat de ceea ce are de oferit orasul Galati. Mi-a lasat impresia si m-am simtit ca sunt intr-un fel de capitala a Moldovei.

Am avut ocazia sa ma plimb putin prin oras. Impresiile nu sunt prea multe. Este un oras cochet dar si plictisitor in unele locuri. Am ajuns si prin cartiere in care blocurile gri asezate unele langa altele iti dau acea senzatie pe care o aveai in vremurile de glorie ale comunismului. Acea sezatie pe care o aveam cand eram copii si aveam cateva bucurii oferite cu limita impusa de acel regim.
Orasul este intr-o continua dezvoltare. Se construieste, se reconstruieste, se modifica si se modernizeaza, iar asta incepe sa-i aduca un aspect de oras european. Mai este insa mult de lucru, dar in mare totul se indreapta intr-o directie buna acolo.
Cu alte cuvinte, un oras care merita vizitat si colindat dintr-un capat pana la celalalt.

In continuare va ofer cateva poze facute prin oras si pe faleza.
Enjoy si nu uitati sa faceti click pe poza pentru a mari!

Este "Pi Bunni" numele genial al unei case de schimb valutar de pe langa Hotel Galati.















Sus pe Faleza















Faleza vazuta de jos





























Dunarea















Monument pe faleza















Oare la ce s-a gandit autorul acestor creatii cand le-a schitat? (vazut pe faleza)















Opera abstracta. Sau cel putin asa ceva se vrea a fi (tot pe faleza)



















Urmatoarea destinatie va fi Braila chiar de revelion. Fiti pe faza!

6 comentarii:

Anonim spunea...

super taree, dar din poze imi cam dau seama ca e un frig al dracu rau in tara. :((

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Nu e chiar asa rau. Ieri, Dunarea nu tragea frig asa rau. Era destul de OK .

Ai grija de tine acolo pe unde esti!
Bafta! ;)

Anonim spunea...

O fi mah frig da se pare ca statuii din stanga nu-i pasa ;).E totusi ciudata ultima poza...noi pe la uzau parca-i ziceam Groapa de colectare a fierului vechi.Ma mir cum de nu le-au
luat fratii nostrii marocani statuia s-o vanda la groapa sus numita:)))

Anonim spunea...

...si cand zic uzau ma refer la Buzau...(sa facem o cheta sa-mi iau si eu o tastatura)

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Iti dau eu o tastatura bonus Duxx ca eu mi-am luat siliconica :D

Cat despre partea cu marocanii, eu zic ca sunt mai civilizati pe acolo. Nu am intalnit nici unul cat am stat pe acolo. Cred ca se ascundeau bine :)

Bafta si tie ;)

Anonim spunea...

Haios Pi Bunni asta...