marți, decembrie 18, 2007

Taxa de prima inmatriculare nu e un lux si protejeaza mediul












Cel putin asa sustine domnul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu. Sunt la radio si tocmai am dat stirea asta. Credeti-ma ca fierb de nervi. Poate ca deja am zis pe post mai mult decat trebuia.

Oare domnul Tariceanu ne crede atat de tampiti si de inculti incat sa punem botul la vrajeala lui? Cat de tampit sa fii sa crezi asta? Daca intr-adevar tinea la mediu, domnul Tariceanu putea foarte bine sa dea o lege prin care sa il ajute pe cetateanul care are o masina din 1900 toamna si care polueaza la greu, sa scape de ea, sa ia o suma bunicica la casare si sa-i faca o reducere la cumpararea unei alte masini mai noi. Eu asa vad logica treaba.
Poate sunt mai tampit dar eu vad chestia asta cu taxa de prima inmatriculare o mare vrajeala. Nu asta protejeaza mediul. Haideti sa fim seriosi. Eu daca imi aduc o masina noua de afara, trebuie sa platesc o taxa astronomica. Pentru ce? Asa vedeti protejarea mediului domnule Tariceanu? Daca premierul dorea protejarea mediului, renunta la taxa asta si introducea taxa verde care se poarta cu succes in tarile europene civilizate.
Dar pana la urma, aici trebuie protejate niste afaceri cu masini de fapt... Citroen, chestii, una alta. Nu mediul. Nu-i asa domnule Tariceanu? Dumneavoastra stiti mai bine. Dar soriciul gros pe care il aveti pe obraz nu va lasa sa fiti cinstit in tara asta si trebuie sa jefuiti in continuare acest popor care si-asa e vai de mama lui si se chinuie sa traiasca de pe o zi pe alta. Pana la urma de unde sa stie premierul cat se chinuie un roman sa-si ia o masina, cat se chinuie sa faca o rata sau un leasing, cat strange cureaua sa-si poata lua o amarata de masina mai ieftin din afara tarii pentru ca atunci cand o aduce aici sa trebuiasca sa plateasca inca o data pretul masinii deoarece asa vrea domnul Tariceanu. Pentru ca trebuie sa-si protejeze afacerile si interesele si pentru ca el nu stie cum e sa traiesti de pe o zi pe alta cu un salariu de cacat in aceasta tara condusa de niste oameni de cacat, plini de bani dupa ce au furat cat au putut de la stat... adica de la noi.

Sa-ti fie rusine domnule Tariceanu. Abia astept alegerile sa nu te mai vad in fotoliul de prim ministru, pentru ca hotii ca dumneata nu il merita!
Inchei cu speranta ca poate intr-o zi cineva se va trezi la realitate si va scoate aberatia asta de taxa care chiar nu isi are rostul.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Traiam cu speranta ca taxa asta va disparea, dar se pare ca tovarasul tariceanu (am scris cu litera mica intentionat) nu e singurul care are un os de ros aici. Alegeri? Ce alegeri, daca nu se prezinta lumea la vot? Sarim in sus ca nu mergem la vot asa...din dispret, dar e singura unealta de care dispunem si ar fi pacat sa nu o folosim. Chiar daca e plin de uscaturi si va mai fi...

Anonim spunea...

pai normal domnu Moraless...da' tu chiar crezi ca mai exista vreo lege sau decizie luata de "mai marii" tarii care sa nu implice si ceva avantaje materiale pt ei.Ia adu-ti aminte cant s-a scos legea aia cu "masinile mai vechi de 7 ani nu pot fi inmatriculate in RO".intamplator foarte multe "persoane publice" din Romanica noastra au intrat in afaceri cu masini SH iar dupa 4 luni legea a fost reintrodusa.Asta fiind un simplu exemplu...dar presupun ca stii si tu ca acum pentru societate nu se mai face nimic daca nu aduce si ceva avantaje materiale "cuiva anume".In fine...nush cat de binevenit sau interesant e commentul asta dar ca viitor inginer nu prea ne-au invatat astia sa folosim un vocabular prea bogat.

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Pai na, la asa tara, asa invatamant. Sa nu se chinuie prea mult sarmanii profesori sa invete elevul tot ce trebuie sa stie, pentru ca s-ar putea sa faca scurta la creier de la atata gandire. Asta e Romania.
Cat despre interese si politicieni, nu cred ca are rost sa comentez pe mai departe. A se vedea cazul cu accidentul lui Orban in care se incearca musamalizarea intregii intamplari.
Deja mi-e lehamite.

Anonim spunea...

Abia acum ti-e lehamite? Ce naiba, mai, de ce sa ne mai scandalizam? Traiasca sistemul! Sa profitam la mazim de el. O mana spala pe alta...etc.