duminică, ianuarie 20, 2008

Despre rahatul CNA


A trecut o buna bucata de vreme de cand nu am mai scris. Nu m-am lasat de blogging, ci doar mi-am propus sa scriu atunci cand am ceva de zis, nu de dragul de a umple blogul cu articole inutile.

Ii citeam ieri pe Petru de la Radio Guerilla si pe Blogatu.
Ce am aflat? Ca Radio Guerilla a primit somatie pu(b)lica de la CNA pentru ca a difuzat piesa "De ziua ta" semnata Parazitii. OK...
Ca un om care lucreaza in mass-media, stau si ma gandesc pe ce criterii functioneaza aceasta institutie platita din bani publici (adica din banii nostri). Nu de alta, dar vad tot felul de sanctiuni date total aiurea, tot felul de radiouri care castiga frecvente in prostie la concursurile de acordare de licente organizate de CNA, vad campanii irelevante sau care nu isi au niciun rost si asa mai departe.

Domnilor de la CNA, as vrea sa stiu si eu o data in viata mea, care sunt criteriile de care tineti cont de fapt cand dati amenzi sau somatii pu(b)lice? Vad ca pentru o piesa cenzurata a celor de la Parazitii, sariti de cur in sus, dar la emisiunile in care se promoveaza prostia, prostul gust, emisiunile de revelion in care nu vezi decat tigani care se chinuie a canta de parca am fi o tara de tigani, tot felul de dudui cu tatele goale si stiri in care se prezinta acte de violenta cu lux de amanunte, nu prea va sinchisiti sa trimiteti o somatie publica, sau sa dati o amenda.
Ziceti de protejarea minorilor? Ce protajare stimabililor? Faptele de mai sus vi se par cumva educative pentru copii? Ori poate in mintile voastre bonlave asta credeti.
Manelele cu care suntem intoxicati pe posturile de televiziune care nu sunt dedicate acestui gen, nu mai sunt cenzurate. Dar astea sunt ok pentru minori nu? E ok sa creem o generatie de imbecili cu prost gust si care sa nu stie sa lege doua vorbe corect din punct de vedere gramatical, nu-i asa stimabililor domni de la CNA?
Ar trebui sa va fie rusine. Sa nu mai scoateti capul din pamant cand veniti cu afirmatii de genul "piesa a fost cenzurata deoarece dauneaza bunelor moravuri si dezvoltarii corecte a minorilor". Poate manelele nu dauneaza bunelor moravuri ale societatii. Poate versuri de genul "pumnii mei minte nu are sau sa-ti dau la rame" (altele nu imi vin in minte acum) sunt benefice dezvoltarii corecte din punct de vedere intelectual.
SA FITI DE CACAT! Sa va vad pupandu-i in pula pe tigani. NECENZURAT!
Vad ca nu va duce capul mai departe decat il ducea pe raposatul Ralu Filip alias Pilif. V-a imprimat bine pe creier ceea ce trebuie sa faceti si ce nu trebuie sa faceti.

V-ati intrebat vreodata, dragii mei cititori de ce nu mai aveti ce vedea pe TV si de ce nu mai aveti de unde alege pe FM? Raspunsul e simplu... din cauza CNA. Institutia care acorda licente in functie de:
- importanta si puterea patronului unui trust;
- partidul politic din care face parte;
- suma sau spaga pe care o primeste fiecare membru al comisiei care se ocupa de dosare.

Va mai mira asadar faptul ca pe la noi sunt o tona de radiouri in format Hit radio sau Adult contemporary? Pe mine nu. Va mai mira faptul ca sunt orase in care nu mai exista radiouri locale ci numai retele nationale? Daca da, pe mine nu... pentru ca CNA este institutia care a omorat lent radiourile locale si nu le-a mai dat nicio sansa de supravietuire, acordand marilor retele nationale licente in nestire, si aproband vanzarea unor radiouri locale retelelor mari.
Halal politica CNA. Halal mod de a da amenzi.
Daca ar fi dupa mine, nu as mai da macar un leu nou acestei institutii, pentru ca numai in interesul cetateanului nu lucreaza. Acolo totul se face in interes personal... asta pentru cei care inca nu stiau asta.
Apropo domnilor de la CNA... nu-i asa ca o poza mare a raposatului Ralu Filip sta agatata pe peretele institutiei precum statea tabloul lui Ceausescu pe vremuri in toate institutiile tarii? Sincer...

Iata acum si o inregistrare de la Radio Guerilla legata de somatia publica:


Piesa amendata Parazitii - De ziua ta


Si o piesa dedicata CNA cu mesajul TREZIREA! Si incepeti dracului sa lucrati o data in interesul cetatenilor tarii... nu al vostru!

5 comentarii:

Anonim spunea...

CNA did it again!!!Mai evident de-atat nu poate fi nimic.Daca pentru o piesa cenzurata de da amenda ce mai urmeaza,sa-mi iau amenda pentru ca trec strada pe verde?In curand se va ajunge ca "oficialitati" sa injunghie cetateni pe strada si sa ne zica la tv "Sugeti pula,n-aveti ce-mi face".Stii ce e cel mai trist?si in alte tari se intampla la fel,poate chiar mai rau,dar acolo se mai feresc.Daca ma gandesc bine democratia asta are acelasi scop ca si comunismul,fascismul samd.In spatele unei politici aparent pentru cetatean niste muisti isi pun burtica la punct si se compurta ca dumnezei pe pamant.In cartea de istorie se spune:MUIE comunism,MUIE fascism TRAIASCA democratia.Probabil in cateva sute de ani o sa se scrie :MUIE comunism,MUIE fascism MUIE democratia,***** e cea mai tare.Daca sunt unii care cred ca aberez putem lua cateva asemanari:cenzura,coruptia,razboaie pentru putere si avere(vezi IRAK si nu numai)discriminare si marginalizare(vezi cetateanul de rand in fata unui ghiseu la primarie de ex)favoritism(vezi rudele tuturor politicienilor.Asta e frate Moraless,degeaba asteptam scimbare...pentru noi schimbaraea ar trebui sa vina la nivel mondial si asta nu poate decat sa vina insotita de un razboi mondial.trist dar adevarat(sau macar plauzibil)Scuze daca am deviat de la subiect putin dar m-a luat o stare de lehamite acuta de tot ce vad in jur.

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Te cred si nu am ce sa-ti scuz. Ai perfecta dreptate. Insa aduc o completare la ce ai spus tu... pentru ca totul sa se schimbe e nevoie de o apocalipsa, ca totul sa renasca pur. Si daca ar fi sa ma intrebi pe mine, nu suntem departe de una. Am vrut sa scriu un articol despre asta dar m-am razgandit. Am citit eu destule despre asta si mi s-a zbarlit parul pe spate.

Poate o viitoare generatie ar fi mai grijulie si mai corecta fata de cea de acum.

Anonim spunea...

Apocalipsa, my ass. Schimbarea incepe cu tine.

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Si se termina tot la mine :))
Sa fim realisti, nu pot influenta lumea. Degeaba am eu dorinta de schimbare si ma schimb intr-adevar, daca restul de cateva milioane de romani nu o vor face.
Si asta e valabil si pt CNA si pt cei care ne conduc.

Anonim spunea...

Am mai discutat despre puterea exemplului si despre influenta, mi se pare. Asa ca...influentati, flacai, influentati!