marți, ianuarie 22, 2008

Lumea a treia ...











Mi-era dor sa mai scriu si eu despre tara de poveste in care ne ducem zilele. As fi vrut sa scriu ca traim, dar suntem mult prea departe de ceea ce se numeste "trai decent". Si nu in Occident, chiar mai aproape de noi sau in tari din lumea asta in care nu credeam ca voi vedea vreodata civilizatie.

Duminica, 20 ianuarie, s-a dat startul editiei din acest an a Cupei Africii pe Natiuni la fotbal. Ok. "Si ce daca?" - ar spune unii. Din intamplare sunt cam microbist, dar nu ma asteptam sa vad la meciul de deschidere 75000 de oameni(pe stadion) asistand la meci. Si turneul e organizat de Ghana.(Care e cel mai mare stadion de la noi???)

Ce gandesc 9 din 10 cand pronunta Ghana? Muritori de foame, saracie, mizerie. Nici pe departe. Numai tabela stadionului - un ecran urias cu o diagonala cred ca de vreo 4 metri facea cat tot stadionul lui nea Bucur de la Gloriuta noastra. Atunci, sa avem pardon, sa nu-i mai consideram pe altii jegosi si din LUMEA A TREIA, ca nu stiu cate lumi mai trebuie sa progresam noi ca sa-i ajungem din urma.

Atunci ce sa mai spunem de Cehia, Slovacia, Ungaria, chiar Bulgaria? Nu am vazut pe viu niciuna din aceste tari si poate unii ma vor contrazice(poate chiar au dreptate), dar eu raman la parerea mea, ca mai avem multe prajituri de mancat - sa nu spun altfel -, vorba unui prieten de-al lui MOraleSs, pana vom scoate si noi capul in lume precum ghiocelul primavara...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pana una, alta, bine ca ai revenit, alexxx...