marți, august 05, 2008

Din nou despre romani si minti inguste


Dupa atata vreme, m-am gandit sa revin cu o scriere interesanta despre trairile mele din ultimele luni, nu foarte dragute de fel.
Asa cum spuneam acum ceva vreme, m-am apucat de un proiect care asternea pe hartie ideea unui radio online. Totul a fost pus la punct pana in ultimul detaliu, de la tehnic pana la programe si marketing. Ne-am adunat cativa oameni, am pus bani si ne-am apucat de treaba. Dupa o luna si ceva de alergat cu hartii si acte, ca deh asta e tara noastra impanzita de birocratie, am reusit sa punem la punct un studio si sa dam drumul la treaba.
Totul a decurs ok, erau ascultatori, echipa facea fata cu brio programelor iar laudele curgeau din plin. Insa la un moment dat a intervenit o problema. BANII. Sa fiu si mai precis? Marketingul. Cum orice radio traieste din publicitate, a trebuit sa ne apucam si de partea asta mai mult sau mai putin placuta.

Abia aici incepe cu adevarat povestea. Batut la usile unor firme mari sau mici, mailuri catre companii, alergat pe teren, toate astea pentru a prinde cateva contracte esentiale pentru supravietuirea acestui radio. Raspunsul cel mai des intalnit de la majoritatea firmelor era "pai sunteti pe net... nu lucram cu radiourile pe net ci numai cu cele pe FM" sau "o sa ascultam si noi sa vedem despre ce este vorba si va sunam" ori "eu vreau reclama pe FM sa imi auda lumea spotul in masina" de parca ar avea orgasm intelectual patronu' cand aude spotul pe FM si in masina. Nu de alta dar altfel nu imi explic.
Ne-am chinuit 4 luni sa facem ceva cu marketingul insa nu a iesit nimic. Ne-am lovit numai de refuzuri pana si de la cei care intorc banii cu lopata, cum ar fi companii de telefonie mobila, benzinarii, mall-uri, firme de transport, firme de constructii, etc.
Asa ca eu personal m-am vazut nevoit sa iau decizia inchiderii radioului pentru ca datoriile deja se adunau si nu mai faceam fata la ce venea din spate (daca as putea sa ma exprim asa).

Acum, tragand linie si facand o suma la tot ce s-a intamplat, am ajuns la concluzia ca traim intr-o tara plina de minti inguste, care nu au niciun fel de orizonturi in ceea ce priveste publicitatea online. Stau acum si ma intreb, cum dracu' sa aiba un viitor radioul online si diversitatea muzicala, atata timp cat pana si marile companii care fac bani cu tonele nu dau macar 1000 RON pe luna pentru publicitate la un asemenea radio.
Este evident faptul ca multi romani dar mai ales patroni nu merita sa detina acasa sau la birou o conexiune la internet, pentru ca nu sunt pregatiti pentru tehnologie si evolutie, dar nici tehnologia si evolutia nu sunt pregatite pentru ei.

Si uite asa, unii oameni cu idei mor cu ele legate de gat pentru ca nu au o frecventa pe FM, iar cei care detin una sau mai multe, efectiv isi bat joc de ele cu programe si muzica de proasta calitate. Incep sa urasc tara asta din ce in ce mai mult, dar nu la fel de mult cum urasc oamenii cu minti inguste carora le zic doar atat... inapoi in epoca de piatra cu voi!

R.I.P Play Radio Buzau - ROMANIA...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pacat mon cher... oare suntem singurii romantici care mai cred intr-un radio pur si simplu, nu o retea nationala cu 100 de piese in playlist? Aerul boem s-a rarefiat de tot se pare in radio. Si din experienta pe care am avut-o cu un alt radio online pot spune ca nu poti respira pe net. In Romania... Tara mea minunata (pacat ca-i locuita) :( RIP PlayRadio.

Anonim spunea...

Pacat ca s-a dus asa de repede...

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Din pacate in Romania nu putem trai "visul american". De ce spun asta? Pentru ca America este impanzita de radiouri online care o duc mai bine financiar decat radiourile FM. Acolo cat si in multe tari DEZVOLTATE din Europa, daca un radio FM nu are si emisie online e mancat.
Din pacate, pana cand dragii nostri romani or sa inteleaga ca radioul pe net este viitorul, ne vom mai macina destul de multi ani prin tarisoara asta de cacat.
In fine... asta e. Viata merge inainte cu bune sau cu rele. Imi pare bine ca a fost un proiect unic pe Buzau, care culmea a reusit sa bage boala in anumiti FM-isti din judetul nostru.

Restul sunt doar pretexte si amintiri placute.

Anonim spunea...

TRAIASCA RADIO ROMANIA ACTUALITATZI SI ANTENA SATELOR!!!!!!!!!URAAAAAAAA!!!!!!!!!


BAI FRATZILOR HAI SA LE DAM FOC LA ASTYA CA ALTFEL NU SCAPAM DE EI SUNT MULTI SI AI DRACU NU AU NICI O BOALA. EU UNU SINCER ASTEPT PLAY RADOI SA AIBE ACEEASI SOARTA CA PASAREA PHOENIX am visat eu intr`o noapte ca o sa reapara pe piata si o sa cumpere inclusiv frecventa armatei:)).
nu`i bai, noi sa fim sanatosi ca........ raiouri avem HAHAHAHAH!!! SA VA PITIT CU TOTI L AMINA MINOVICI