miercuri, august 06, 2008

O noua manevra mass-media. Radioul incotro?


Nici nu am revenit bine, si sunt inconjurat de vesti legate de radiouri desi supararea esecului pe care l-am avut, nu mi-a trecut.
Citeam pe blogul lui Toader Paun de la Europa FM, o noutate despre care am auzit destul de putine. El spune ca oficial dispare News FM si ca se naste un nou radio. De fapt o noua retea.

Disparitia News FM nu ma mira, la fel cum nu m-a mirat disparitia MIX FM de pe piata din Romania. De ce? Pentru ca un news radio nu o sa aiba succes niciodata in Romania. Se pare ca baietii de la trustul Intact Media nu au priceput asta dupa experienta avuta de MIX FM, radio in care am lucrat de altfel si stiu prea bine cum mergea treaba pe acolo.
In fine... despre MIX FM nu o sa mai vorbesc pentru ca am dedicat destule articole subiectului de mult fumat. Acum o sa vorbim despre radioul care va lua locul News FM.

Manevra care se va face de fapt e urmatoarea: Romantic FM va disparea, iar News FM se va numi altfel si va prelua frecventele Romantic FM din tara pentru a lua nastere o noua retea.
Ce se vrea de la aceasta retea? Ei bine, aici vroiam sa ajung de fapt. Baietii de la Intact Media vor sa foloseasca formatul CHR (Contemporary Hit Radio) pentru aceasta retea care se doreste a concura cu Kiss FM si Radio 21.
Acum stau si privesc lucrurile din prisma ascultatorului de rand care da drumul la radio si doreste sa auda DIVERSITATE nu acelasi rahat care se aude peste tot in banda FM la majoritatea retelelor nationale. Unde este diversitatea in toata schema asta? Oare patronii de mari trusturi si directorii de programe au ramas in pana de idei? ALOOO!! Se aude pana acolo la voi? Hit Radio exista! Scutiti-ne! Ne-am saturat de Hit Radio! Mai iesiti din tara! Mai ascultati si radiouri din UE ca nu degeaba ne-am integrat. Se poate calatori liber. Mai umblati prin America sa auziti diversitate in FM-ul de acolo.
Eu sincer nu inteleg de ce nu se poate adopta un alt format la orice radio/retea noua din tara asta. Vad ca retelele nationale mananca radiorile locale unul cate unul, lasand in urma... ce?
Va spun eu... lipsa diversitatii, adica acelasi rahat cu alta culoare. Practic Kiss FM, Radio 21 si PRO FM au acelasi format. Chiar mai e necesar inca un Hit Radio in Romania? Oare nu avem destule? Nu ne-am saturat de ele?
Pe cand o sa aud o retea radio dedicata numai muzicii din anii 90? Sau o retea radio dedicata muzicii hip-hop ori rock? Sau as cere prea mult daca ar exista o retea radio dedicata numai muzicii vechi? Se pare ca da. Ideile si diversitatea au disparut. Asta e tara noastra.

Imi place ca baietii de la trustul Intact Media spera la un mare succes cu formatul asta printr-un matinal facut cu Morar si Buzdugan si cu Tony Tesiu in spatele intregului proiect. Hai sa va vand un pont baieti. Oricat respect am pentru Morar si Buzdugan, radioul nu il fac numai 2 oameni, ci toata echipa care trebuie sa fie "spirt". Cu siguranta o sa mai auzim despre aceasta noua retea careia nu ii dau nicio sansa atata timp cat nu vine pe piata cu ceva nou.

Incep sa urasc mass-media romaneasca din ce in ce mai mult. La fel ca si mintile inguste care o conduc. Cred ca in curand o sa ma las de ascultat radioul pentru ca nu mai am ce asculta de fapt.
Imi permit sa inchei cu aceleasi cuvinte folosite in articolul anterior si anume "uite asa, unii oameni cu idei mor cu ele legate de gat pentru ca nu au o frecventa pe FM, iar cei care detin una sau mai multe, efectiv isi bat joc de ele cu programe si muzica de proasta calitate."

5 comentarii:

Anonim spunea...

un buzoian acid! :) mix... da, fuseram colegi p-acolo. ai dreptate ca in Romania nu are cum sa mearga un newsradio; poate mai peste cativa ani. suntem un popor mult prea superficial pt un astfel de radio. romanasii vor muzica ieftina si perisabila. asta e. si eu iubesc radioul, dar pe zi ce trece imi dau seama ca slabe sanse sa mai lucrez in domeniu pt sp motiv ca nu vad unde. :)

Anonim spunea...

Deci, Romantic FM este ascultat foarte bine in Nord-Vestul tari ei baga News FM o sa fie un Gen EuropaFM cu stiri si Talk showri dupa ce ca nu isi are rostul sa lase ei mizeria aia de NewsFM sa se duca dracu, si sa ramana RomanticFM asta este vorba lui Mircea: Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, nu avem ce face decat sa demolam ceva si sa construim altceva mai prost nu mai bun exact cum a facut Trustul Intact si cu GSP`urile TV :), Nenea Buzoianu ceva subiect tot despre Trustul Intact ar trebuii sa scrii de ce au facut astia 4 posturi de sport :)) si cearta dintre UPC si RCS&RDS ... intr`o editie viitoare.

corina spunea...

diversitate...?oare unde am mai auzit ca ar fi nevoie de asta?aaa!mi-am amintit:in toate domeniile de cativitate din tara!in toate trusturile media,in afaceri...in absolut orice!dar avand in vedere ca romanul e plagiator din nastere...cum sa faca saracul romanas altceva daca a vazut el la tv ca ciobanii reusesc in toate?!atunci si-a zis ca spiritul de turma e cel care va salva natiunea si-a purces la drum!mi-e jena de ce se intampla in acest sens.dar noul principiu nu este altul decat:ies bani din asta?o mai fac 10 insi si tot ies bani?atunci e cazul sa ma bag!si de ce sa-mi omor eu neuronul atata timp cat pot sa plagiez?!ma amendeaza c.n.a-ul ca am furat un format de la altul?inca nu!si pana cand s-or hotari sa faca ceva...ma imbogatesc pe seama muritorului de rand si platesc amenda...jenant!

Anonim spunea...

Ce pot spune decit : " Trabantul meu e mai mare ca al tau" ...

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Mai draga anonimule, eu am Opel... asa ca nu se poate pune problema ca Trabantul tau e mai mare decat Opelul meu :))

Si nu vad legatura cu articolul.

P.S
Data viitoare semneaza-te asa cum si eu ma semnez cand comentez ceva.
Toate cele bune!