miercuri, iulie 11, 2007

... e chiar atat de greu sa folosim apa?

Ieri seara ma indreptam spre casa. Pentru cei care nu stiu, locuiesc undeva la tara, dar nu stiu cat conteaza lucrul asta in povestea mea. Si bine ar fi ca ceea ce scriu in continuare sa fie poveste, de fapt este REALITATEA in care traiesc. Oricum, nu sunt singurul care gandeste asa.

Sa revin totusi la povestea mea. Cum va spuneam, aseara ma indreptam spre casa, la tara. Fac naveta zilnic la Buzau, deoarece, printre altele, in acest oras am locul de munca, sau asa cred eu. Firma de transport care efectueaza cursele la mine la tara dispune de autobuze noi, dintre care 2 au AER CONDITIONAT. Da, ati citit bine. Se intampla in Romania.

Drumul nu dureaza mai mult de o jumatate de ora, dar in acest timp se pot intampla atatea lucruri, incat sa poti scrie un roman: de la "smecheri" care asculta la telefonul lor manele, voind sa-i impresioneze pe celilalti cu micul lor "gadget" care poate reda melodii in format mp3. De fapt, sunt niste mucosi care s-au implorat de parinti sa le ia si lor un telefon "performant"(a se citi "pe care pot s-ascult manele, deci sunt smecher") care beneficiaza de o memorie care nu poate primi mai mult de 3-4 melodii in intregime. Ce fac ei ca playlistul lor sa fie mai bogat? Raspunsul e simplu: ori taie melodia, ori ii modifica rata de comprimare, astfel incat numai citind titlul stii cine canta :)) , ca daca stai sa asculti, auzi in cel mai bun caz pe unii sau unele care se vaita, de crezi ca esti la inmormantare.

Sa revin la titlu: - folosirea apei - pentru unii este o necunoscuta. Sau au lipsit la orele de bune maniere studiate in scoala ... Am uitat, in Romania NU SE STUDIAZA ASA CEVA!!!!! De ce? Dar ce conteaza? Doar traim in Romania.

Ieri seara, eram pe la jumatatea drumului, iar autobuzul a oprit intr-o statie. A urcat o femeie - daca imi permiteti sa-i spun asa - normala la prima vedere. Emana un miros care ar fi pus la grea incercare chiar si cele mai performante masti de gaze. O senzatie instantanee de voma m-a cuprins, noroc ca nu sunt scarbos din fire. Nu la fel de norocoase au fost persoanele in spatele carora s-a asezat "femela sconcs". Cred ca si sconcsul ar fi lesinat dac-ar fi mirosit-o.

Am inceput sa bat apropouri de genul "chemati dezinsectia", "sa vina deratizarea", dar nimic. Nu i-a pasat. Era invaluita intr-o aura de nesimtire cum nu am mai intalnit. E chiar atat de scumpa apa? Sau sapunul? Oare stie cum arata sapunul? Sau crede ca e inghetata "Polar" de pe vremuri, stiti voi, aia care se comercializa la pachet, si ii este frica sa nu raceasca in gat? Mi-a fost frica sa o intreb, daca ii iesea vreo lighioana din gura?

CE MA DOARE CEL MAI MULT E CA NU ESTE UN CAZ SINGULAR. Intalnim "arome" de genul asta zi de zi, si nu trebuie sa cautam undeva anume.

Si ne mai doare ca occidentul numeste Romania "o tara de imputiti" ...

3 comentarii:

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Stii care e problema Alex? Faptul ca asta nu se intampla numai pe ruta pe care calatoresti tu sau numai in Buzau, ci peste tot. Mergi mai ales in Bucuresti (a se vedea capitala Romaniei) cu mijloacele de transport in comun si vezi ce sentiment o sa te cuprinda... crede-ma :)

Anonim spunea...

Dragos are dreptate , peste tot intalnim fenomenul asta si culmea e ca sunt destui tineri care au uitat de apa si sapun.Tu probabil ai avut noroc , mergeam de la Pitesti la Bucuresti cu un maxitaxi iar langa mine era o femeie (mai mult de 25 de ani nu avea ) care tot drumul a vorbit la telefon si uitase de deodorant ...am coborat la prima statie in Bucuresti si am zis ca nu mai merg cu maxi taxi , poate data viitoare am mai mult noroc cu trenu , cine stie ...

Anonim spunea...

As...cu trenul? Cu trenul mai scoate tanti mancarica de acasa si sa te tii...miresme imbatatoare de usturoi si alte asemenea...dar macar nu le pute decat gura mai apoi. Gura aia fara dinti.