vineri, ianuarie 04, 2008

D'ale manelionului, tevelionului si revelionului - Articol de rumegat


Ok... s-a dus si revelionul, am trecut in noul an, un an in care speram la mai bine. Pentru unii are importanta noul an, pentru altii nu. Pana la urma timpul este delimitat in ani dintr-o anume logica si cred ca la cumpana dintre ani, e bine sa ne propunem niste schimbari.

Cum am petrecut eu revelionul? Foarte bine. Pur si simplu intre prieteni. Am avut parte de un revelion plin de rock, bautura, fripturi si oameni bine dispusi. Asta e foarte bine.

Exista insa o categorie care deja a dat prea mare importanta (sau nu) revelionului. O importanta atat de mare incat, se pare ca au ramas singuri si au vorbit ca televizorul. E vorba bineinteles despre televiziuni. Toate se bat cu pumnii in piept ca au avut cea mai mare audienta, ca i-au dat pe toti pe spate, ca au facut, ca au dres.
Cand colo, au facut un mare CACAT. DA! Ati auzit bine. Un mare CACAT. De ce? Revelionul incepe sa devina un fel de manelion. Manele peste tot. Tigani peste tot.
Ce mama mortilor lor cauta astia pe tv nu stiu. Se plang toti ca dom'le, poporul e din ce in ce mai cretin si din ce in ce mai manelizat. Pai cum cacat sa nu fie manelizat cand tot revelionul vad pe tv tot felul de tigani cum se stramba si se screm sa cante cu niste voci de parca ii strange cineva de coaie si parca au muci in nas.
Cand va veti trezi la realitate domnilor de la Antena 1? Dar voi domnilor de la National TV si Pro TV? Ca pe la voi au fost invitate multe ciori.
Bai nene, sa ne facem intelesi... eu sunt roman in ROMANIA. Nu ascult manele. S-a inventat acel Consiliu al discriminarii. Eu ma simt discriminat in propria mea tara cand ii vad pe cacatii astia cu ochi (a se citi ciori) cum se expun pe tv si se chinuie cica sa cante. Nu mai pun la socoteala faptul ca ei au mai multe drepturi legale si financiare decat am eu ca ROMAN.
Eu, ca roman, nu ascult muzica tiganeasca. Ascult muzica dance, house, rock... orice mai putin manele. Daca alti romani se cred tigani si asculta asa ceva, e treaba lor. EU ca roman ma simt discriminat sa-i vad pe toate posturile tv de revelion cand poate stau si eu la masa si raman cu sarmaua in gat cand ii aud.
Au postul lor tv... nu-i dau numele ca nu vreau sa promovez cacat la mine pe blog. Sa se duca dracu si sa caraie acolo. La fel si cei care ii asculta.
CNA este o institutie DEGEABA! De ce? Pentru ca lasa lucrurile astea sa se intample.
Televiziunile sunt detinute de tot felul de cretini si parveniti cu bani care, cred ei ca noua ne place sa vedem si sa auzim tigani de revelion. Mesaj pentru ei: Sa va duceti sa-i pupati in pula! Ati auzit? Pentru ca mereu ii promovati. Poate va face placere. Daca va face placere, duceti-va sa-i pupati putin si in pula ca poate o sa va placa si asta.

Mesaj pentru Consiliul Discriminarii: Ma simt discriminat la mine in tara. De ce? Tiganii au mai multe drepturi ca mine. Incep sa ma simt de parca as trai in TIGAnia nu in ROMAnia. Se pune si faptul ca eu ma simt discriminat? Sunt tare curios. Sau e un consiliu dedicat special tiganilor? Ca daca e asa, propun sa schimbam numele Romaniei in Tigania. Ce ziceti domnilor de la Consiliul discriminarii?

Ca tot am vorbit de televiziuni, iata ce scria Iulian Comanescu pe HotNews.ro

Ca de fiecare Revelion, televiziunile s-au laudat in acest an cu productia-record la hectar de Revelion, desi publicul pare a fi avut alte treburi decat televizorul. De data asta, avem nu mai putin de trei lideri de audienta, dupa cum urmeaza: “Evenimentul zilei” marseaza cu Antena 1 in chip de castigatoare, contrazis de “Gandul”, care defileaza cu TVR (vezi “Audientele de dupa”, “nu a reusit sa doboare recordul de audienta”), pentru a reveni la sentimente gregare, de grup (fratietatea cu Pro TV) chiar alaturi, unde tot “Gandul” da Pro TV in chip de castigator (titlul asta, “Romanii au ales sa…”, l-am vazut de nenumarate ori in comunicatele de PR). [...]
Stirea e de fapt ca de acest Revelion lumea nu s-a uitat la televizor. O scurta dar relevanta tentativa de “jurnalism Google” ne ofera prompt ratingurile de la revelionul 2006/2007, in “Cotidianul”. Scrie acolo de “peste 3 milioane de telespectatori” in intervalul 23.54-00.09, fata de 2,6 milioane peste un an, adica acum trei zile, in intervalul 23.53-00.11, cam acelasi - valabil pentru TVR 1 si target urban. N-am la dispozitie mediile de rating, dar pun pariu ca avem un consum total de TV mai scazut in 2007/2008 fata de 2006/2007, in ciuda modului cum Antena si Pro si-au incordat manelele.


Felicitari Iulian Comanescu pentru aceste randuri si felicitari romanilor care au ales sa inchida televizorul in noaptea dintre ani pentru a nu vedea tigani la TV. Tot respectul meu pentru voi, pentru faptul ca respectati rasa romana si nu ascultati muzica tiganilor. Si de acum inainte cand mai vedeti tigani sa inchideti televizoarele. Poate dupa audiente o sa-si dea seama si cretinii care conduc marile televiziuni ca nu au ce cauta ciorile pe TV.
Pentru acesti patroni care promoveaza prostia si pentru romanii maniaci dupa manele, va dedic urmatoarea piesa.
Pofta buna!

APASA PLAY... MO!

9 comentarii:

Anonim spunea...

Hai, mai, Dragos, ca nu sunt numai tiganii cei care canta manele, ce naiba. Si, iti place sau nu, in Romania sunt tigani. Cu cetatenie romana. Nu mai generaliza. Johnny Raducanu, Aura Urziceanu, etc, etc...sunt tigani. Si nu canta dance. Nici manele. Sa fim seriosi, daca aveam fete in Turcia, Italia, Japonia, inseamna ca toate romancele sunt curve? Daca un rocker are parul lung, musai sa si puta? Asta inseamna prejudecata. Nu sari sa-mi dai in cap ca nici mie nu imi place faptul ca televiziunea in loc sa educe un pic publicul, da ce se cere, ce se intelege si anume idiotenii. Mi-ar placea sa stiu media coeficientului de inteligenta in Romania. Brrrr!

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Tocmai asta incerc sa arat. Faptul ca televiziunile promoveaza prostia, incultura, rahatul, prostul gust.
Intrebare:
Mai vezi ceva educativ la tv?
Raspuns:
NU!

Inainte erau acele cursuri misto de limbi straine. Acum nu se mai dau s-a demodat sa fii inteligent. La moda e sa asculti manele si sa te comporti ca un babuin sau ca o primata. Sa te dai mare si tare.
Inteligenta? Ce-i aia? Mai da-o dracu'! Avem nevoie de asa ceva?

Tara ne vrea prosti nu? Televiziunile se comporta ca atare.

Si totusi... hai sa nu-i luam pe tigani in brate. Cati dintre ei muncesc cinstit? Cati dintre ei sunt educati? Mmmm.. sa ma gandesc. Degetele de la ambele maini imi sunt arhisuficiente pentru a da un procent.

Cine oare ne-a facut de cacat prin Italia? Tu stii mai bine ca esti pe acolo.
Unde nu mai pui ca ei au mai multe drepturi decat mine. De ce?
Aaaa da... sunt o rasa discriminata. Mda... ce mai tara...

Anonim spunea...

Apropo de discriminare, ierata fie-mi cacofonia sau aliteratia, ce naiba o fi aia ca nu prea am scoala nici eu. Un fost coleg. Se hotaraste el sa mearga in Bruxelles, sa inchirieze de acolo o masina si sa dea o fuga in Paris (ca-s vreo 300 de km) ca sa vada focurile de artificii de pe Turnul Eiffel.
Zis si facut. Face omul rezervare, garanteaza cuc artea de credit, inclusiv inchirierea masinii...totul bine la hotel, dar cand ajunge sa isi ia in primire masina...chipurile nu merge cartea de credit si nu ii inchiriaza nimic. Omul insista sa ii fie incercate si alte carti de credit, si cartile de credit ale amicilor cu care era in vacanta...as! Tipa de fapt nu VROIA sa le inchirieze masina rezervata cu o luna inainte. ana isi da seama omul ca pe foita care iesise din POS scria sa nu se proceseze cardul, sau ceva de genul, apoi "Romanian gangs". Nu vroiau sa le inchirieze masina pentru ca o fura, dom'le. Romanii fura masini, asa ca...Bineinteles, tipul a facut mare scandal, agenta ii cerea sa contacteze managerul, asta i-a zis ca ea e cea care trebuie sa contacteze managerul si sa i-l dea un pic la telefon sa ii explice cum de nu si-au dat seama ca e roman cand a rezervat masina si a garantat cu cardul romanesc. Whatever. A chemat aia politia, au venit 12 agenti de politie, asta nu vroia sa se miste pana nu i se asigura masina rezervata sau alta masina de la alta agentie.
He heee...A ramas ca in tren. Nu a avut masina cu care sa mearga in Paros. A plecat la gara sa ia trenul. Acolo: greva. Nu-i nimic, zice el, vede la televizor jocul de artificii. Jocul de artificii a fost anulat de teama teroristilor. Acum nu am inteles care joc de artificii, ala din Paris ori ala din Bruxelles. Si uite asa, un revelion super. Acum e pornit rau de tot omul, a spus ca face plangere peste tot, ambasade, oficii, televiziuni, etc. Sunt curioasa care va fi continuarea.

Anonim spunea...

eh... un om destept a zis ceva... "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" (sau ceva de genul)... se pare ca treaba asta se aplica si peste hotare... decat roman in Italia/Franta/Occident mai bine roman in tara mea... in ce priveste faza de revelion... doar nu's tampit sa ma uit la TV si in seara de rev... cu atat mai mult cu cat nu m'am mai uitat la TV de vreo 6 luni... ^^ pentru mine cel putin cea mai mare prostie o gasesti la TV cu emisiuni regizate, inculte si oameni care de care mai retarzi... in ce priveste "In gura presei" o iau in fiecare dim de pe torrente ;)

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Corect.. cea mai inteligenta emisiune de pana acum! Si directa! Bravo lui Mircea Baadea!

Anonim spunea...

Mircea Badea trebuie ca are spate de ii merge gura asa de...pe bune.

UnIKuL spunea...

intr'un timp se vehicula despre el cum ca ar avea legaturi cu SRI si SIE dar tind sa cred ca are tupeu... foarte mult chiar :D

Anonim spunea...

N-are legatura cu asta,are atat de mult tupeu pentru ca i se permite...Chiar daca deranjeaza pe multi sefii il dau pe sticla pentru ca are succes.Rate-ingul isi spune cuvantul.Chiar tind sa cred ca este printre singurii care mai gandesc inainte sa vorbeasca pe la tv.Pacat ca in ultima emisiune pe 2007 ne-a lasat cam in coda de peste...cik nu prea se stie daca mai continua in 2008.Cat espre discriminarea tiganilor,eu la 17 ani am fost batut si jefuit in mijlocul orasului de 3 tigani de peste 20 de ani fiecare,in mijlocul zilei,poti sa-mi spui rasist dar eu unul nu-i mai suport.Poate sa fie el cu 10 facultati...tot tigan este si tot la ciordeala ii e gandul(orice tip de ciordala ar fi ea).Din partea mea sa-i puna la zid ca tigarea si cafeaua de dimineata tot la fel de linistit o beau.

Anonim spunea...

Daca toti inamicii mei ar fi morti m-as plictisi si eu de moarte...