marți, ianuarie 29, 2008

Despre temerile unui pamantean. Ce ne mai rezerva viitorul?


Astazi a fost o zi mai speciala pentru cei care au stiut ca traim unul din acele momente unice de entuziasm si teama. Asteroidul TU24 a intrat in orbita planetei noastre. Nu exista motive de ingrijorare, pentru ca nu ne va lovi. Si totusi, aceasta trecere ma face sa realizez cat de prizonieri suntem noi pe aceasta planeta. Ma simt ca un sobolan incuiat intr-o cusca... in caz de incendiu nu ai unde sa fugi, pentru ca esti prins, iar soarta iti este pecetuita.
Multi or sa spuna ca scriu si gandesc numai prostii, ori ca sunt pesimist. Oare? Voi ce v-ati face daca ati sti ca maine, Pamantul va fi lovit de un asteroid care ar putea distruge mai bine de jumatate din planeta? Ati avea unde sa fugiti? Nu! O sa stati si o sa va impliniti soarta.

Evenimentul de astazi m-a facut sa cercetez putin, pentru a afla despre ce este vorba. Am aflat lucruri foarte interesante. Stiati ca planeta noastra a mai fost amenintata in ultimele 2 luni de 4 asteroizi care au trecut exact pe langa noi? Nu stiati nu? Sunt sigur ca stiind faptul asta, nu puteti sta linistiti. Mai ales ca marea institutie NASA, nu a stiut de unul dintre ei (cel mai periculos) decat la doua saptamani dupa trecerea lui.

De exemplu, asteroidul WD5 a fost foarte aproape de Pamant acum cateva luni. Cel mai aproape de Pamant a fost la data de 4 noiembrie 2007, dar specialistii l-au descoperit cu 2 saptamani mai tarziu.

Apoi a fost YP56 care a trecut la jumatatea dintre Pamant si Luna (.5 distanta lunara) pe 27 decembrie 2007.

AF3 a fost descoperit acum cateva saptamani, mai precis pe 10 ianuarie si a fost la fel de aproape ca si Luna.

Tot la fel de aproape ca si Luna, a fost si BW2, la data de 16 ianuarie 2008, desi era relativ mic.

Asadar, in aproximativ 2 luni, am avut parte de vizita a 5 asteroizi, care au fost periculos de aproape de Pamant. Nu ne mira asadar faptul ca NASA, a preferat sa pastreze linistea despre TU24 si sa spuna ca nu reprezinta un pericol real.

Probabil TU24 este un fragment dintr-un obiect mult mai mare, dar mult mai periculos este faptul ca, acesti asteroizi pot veni din aceeasi sursa.
Asta ne duce automat cu gandul la intrebarea... de ce vin? De ce numarul asteroizilor care prezinta un real pericol pentru planeta noastra, se inmulteste? Si ce o sa facem?

Probabil ar trebui sa urmarim atenti ce se va intampla cu planeta Marte pe data de 30 ianuarie, cand asteroidul WD5 o va lovi din plin.

Totusi, a existat un sentiment ciudat printre cei care au stiut ca azi, TU24 va trece pe langa noi. De ce mass-media nu a spus nimic despre el? De unde tacerea asta?
Incep sa ma tem de faptul ca intr-o zi, ceva ne va lovi si nici macar nu vom sti ce si mai ales de unde a venit.
Dar nu ma mir atata timp cat NASA, nu sufla o vorba despre a 12-a planeta din sistemul nostru solar, care va trece pe langa Pamant sau... direct prin Pamant, in 2012 conform estimarilor.
Sa fie oare planeta Nibiru nimicitorul nostru? Se pare ca NASA prefera sa pastreze tacerea.

Deasta nu ma mai simt bine pe planeta asta. Deasta ma simt ca si cum as fi inchis aici fara nicio cale de scapare...
Ciudata soarta nu? Si totusi... marea intrebare este: ce o sa se intample cu noi si mai ales cand? Vom sti oare?

Daca ma gandesc mai bine... nu cred.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bine zis "cand" domnu' Moraless.Dat fiind ca fatza pamantului a mai fost stearsa si alta data de "fiinte inteligente" cand dupa cum bine stiti dinozaurii au disparut nu ar fii chiar imposibil sa sa fim si noi stersi de pe pamant in cateva momente.Asta n-o poate nega nici omul de stiinta si nici omul credincios.La un moment dat planeta asta o sa se "reseteze" singura pentru ca altfel o distrugem noi.Desi sincer nu stiu care o sa fie motivul,ca e un asteroid,ca e razboi nuclear sau ca e poluare pana la urma o sa se intample.Daca stau bine sa ma gandesc autodistrugerea omenirii deja a inceput si se va vedea clar in momentul in care o sa ramanem fara carbuni si petrol.Si crede-ma ca asta o s-o apucam si noi.Din punctul meu de vedere sa mor cu un asteroid in muian ar fi un caz fericit decat sa mor calcat de bocanci de armata,sau iradiat de o bomba nucleara....tu ce crezi?

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Acum sincer sa fiu, nu stiu cat de comod sau confortabil mi-ar fi sa vad cum un ditamai valul provocat de un impact cu un asteroid, mi se ridica in fata. Doar daca nu cumva mi-ar cadea direct in cap. Asta ar fi o chestie usoara pentru ca vorba aia... nici nu stii ce te-a lovit.

Oricum, daca ne uitam pe niste site-uri de specialitate, o sa observam niste chestii care ne ridica parul pe spinare, oricat de tare am avea sistemul nervos. Se zice ca anul 2012 va fi unul fatal pentru noi, iar pana acolo nu mai e foarte mult. Eu unul nu prea ma simt confortabil cu senzatia asta.
Oare vor fi extraterestrii salvatorii nostri precum sustin unii oameni cu gandire mai libera?

Sa ne amintim de cercurile care apar peste noapte in lanurile de grau din America si nu numai. S-ar zice ca sunt facute de niste fiinte inteligente si reprezinta niste mesaje bine definite, de pace mai exact si ca vor sa ne salveze de ce va veni in viitorul apropiat. Asta daca vom dori sa colaboram cu ei si nu vom incepe sa-i impuscam in cap. Insa la ce cretina e omenirea... imi cam imaginez ce se va intampla.

Asta e simpla mea parere.