miercuri, februarie 06, 2008

Cum percep alesii nostri intarirea monedei nationale

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris ceva. Stiu... dar am mentionat si in alt articol ca o sa scriu atunci cand o sa am ceva de spus. Nu vreau sa mai umplu blogul cu toate prostiile. Lipsa de timp m-a impiedicat sa mai scriu anumite chestii, dar o sa-mi fac timp acum, in pauza pe care o am la radio.

Citeam prin ziarele de saptamana asta ca domnul Mugur Isarescu, presedintele BNR, vrea sa mareasca dobanzile la credite, in special cele in valuta, pentru a reduce consumul romanului. In acelasi timp, domnul Calin Popescu Tariceanu, primul ministru al Romaniei, spune ca o sa ia masuri pentru ca salariile sa nu mai creasca decat foarte putin acolo unde este nevoie, iar la altii deloc.
Pentru ce toate astea? Pentru intarirea leului, deci pentru intarirea economiei.
De cealalta parte, romanii sunt nemultumiti pentru faptul ca se confrunta cu scumpiri, noi taxe si impozite si alte probleme pe care le avem cu totii zi de zi.
Asadar, alesii nostri prefera ca noi sa murim de foame pentru ca leul sa se intareasca. Nu mai avem voie sa cumparam nimic, nu mai avem voie sa facem credite pentru a cumpara bunuri, nu mai avem voie sa nimic. Simplu.

Citeam in dimineata asta urmatoarea stire:

Organizarea summitului NATO la Bucuresti le-a pricinuit deja neplaceri senatorilor si deputatilor. Restaurantul din Palatul Parlamentului a intrat in renovare, asa ca alesii vor fi nevoiti sa ia masa intr-o alta locatie, unde preturile sunt mai mari.

Mare le-a fost nedumerirea, ieri, senatorilor si deputatilor cand au vazut ca restaurantul lor gen 'impinge tava' are lacat pe usa. Ei au fost invitati sa-si astampere foamea in Restaurantul Brancovenesc, local frecventat destul de rar de alesi, dat fiind faptul ca aici preturile sunt aproape duble. Asa ca daca in decembrie cu 7 lei isi luau o portie de ciorba si felul doi, acum scot din buzunar cam 14 lei. 'E mult mai scump aici, dam aproape dublu pe mancare, dar asta este, nu avem ce face. Unde sa mancam?', ne-a spus deputatul PL-D Marcel Romanescu. Spre norocul parlamentarilor situatia se va remedia dupa summitul NATO, din 2-4 aprilie, cand vechiul restaurant va fi repus in functiune.

Sursa: Libertatea

Ia uite cine se plange acum. Tocmai alesii nostri. Tocmai smecherii care dau tunuri de milioane de euro si au conturi de alte milioane de euro, pe langa vile, masini, actiuni in diverse companii, etc.
Pai bai alesilor... daca voua 14 lei vi se pare mult pentru 2 feluri de mancare, noi ce mama noastra sa mai zicem cu atatea cheltuieli pe care le avem, cu conditiile dure de a face credite si cu noile scumpiri? V-ati invatat bine... sa aveti bani multi da' sa vreti moca. Daca sa poate cat mai moca. SA VA FIE RUSINE!! Stiti ce-i aia? Uitati-va in DEX. Stiti ce-i ala? Dictionarul explicativ al limbii romane. Ca multi dintre voi habar nu au sa vorbeasca limba romana corect.
Ati vandut fabricile noastre, ati vandut uzinele, ati distrus tot ce sustinea economia romaneasca si acum voi vreti sa tragem dupa tampeniile pe care le faceti voi? Sa fiti de tot cacatul!
Abia astept alegerile sa pun stampila in alta parte. Chiar daca nu o sa am de unde sa aleg ceva bun, dar cu siguranta voi alege altceva, pentru ca m-am saturat de cacaturile voastre.
Faceti ceva constructiv daca vreti o economie buna. Faceti fabrici, faceti firme... faceti ceva, creati locuri de munca. Asa se sustine o economie, nu facand tot felul de manevre care sa ne impiedice pe noi sa facem credite sau sa tineti salariul in loc in timp ce preturile explodeaza, iar unele fabrici zac, parasite de ani de zile.

Dar daca ma gandesc mai bine... de ce ati face voi asta? Voi aveti bani multi, conturi in banci, masini... de toate. Va doare-n basca pe voi de romanu' de rand.
Asta nu o sa mai tina decat pana la alegeri. Pentru ca in final... tot romanul are puterea.

Niciun comentariu: