luni, iulie 16, 2007

Avertizare de canicula intre aberatie si adevar


Fiind in concediu m-am trezit azi un pic mai tarziu. Am deschis radioul sa aud si eu ce mai zic colegii mei si deodata aud o stire din ziarul Gardianul care ma traumatizeaza.



"CANICULA,«INGHETATA» DE SRI
Prognozele meteorologice nu mai pot fi date publicitatii, din ordinul serviciilor de informatii"

Citez putin din acest articol.

Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august. Motivatia instituirii secretului de stat este legata de canicula ucigatoare care va lovi Romånia in urmatoarea perioada. Incepånd de måine, mercurul termometrelor va urca si va depasi 40 de grade Celsius. Grav este ca aceste temperaturi se vor prelungi påna la sfårsitul lunii august. Se pare ca infernul va incepe de luna viitoare, cånd autoritatile se asteapta la tot ce e mai rau.


Citeste tot articolul AICI.

Bun... am lamurit si asta. Dar stau si ma intreb... oare e adevarat ce spune ziarul? Sau cei de la SRI sunt cretini si revenim la comunismul care domnea prin tarisoara noastra inainte de 1989?
Imaginati-va ce s-ar intampla daca nu s-ar transmite prognoza asa cum e corect si daca nu s-ar transmite avertizarile de cod rosu atunci cand va fi necesar. Cate victime ar face canicula si in randul oamenilor sanatosi nu numai al celor bolnavi.
Sper sa nu fie adevarata stirea asta pentru ca altfel am ajuns rau de tot.
Oricum, daca e adevarat conducerea SRI ar trebui destituita pentru ca inainte de canicula, el in sine reprezinta un pericol mai mare pentru Romania decat canicula.

Un comentariu:

Mama nu ma facut prost spunea...

Sa crezi tot ce scriu ziarele ar insemna sa ai un IQ de nivelul lui lui JIJI BECALI. SRI-ul nu poate da ordine, sau ordonante. Serviciul poate da recomandari si daca in interesul national recomandarea a fost sa nu se provoace panica, sunt convins ca a fost doar o atentionare pentru felul in care sa se dea aceste stiri pe post, sau in media scrisa. Denigrarile serviciului, daca ai mai multi neuroni, realizezi ca sunt regizate de servicii straine care servesc interesele, majore, economice sau politice ale tarilor lor. Romanii sunt obisnuiti sa-si latre singuri cotetzul fara sa-si dea seama ca ar putea sa turbe. Nu cred ca exista un popor mai dezbinat si presdispus sa creada scenarii apocaliptice. Pacat ca am luat exemplul presedintelui, pe care l-a ales majoritatea, de a ne da cu stangul in dreptul si a ne strica imaginea si relatiile in toata lumea. Asta mai trebuia, sa invinovatim un serviciu, care ne apara tara de incalzirea globala. Imi este rusine ca exista conationali, ziaristi, presupusi intelectuali, care isi risca credibilitatea in fata cititorilor in scopuri meschine, economice.