luni, iulie 23, 2007

Reteaua Radio DEEA cumparata de Radio 21


Lagardere a achiziţionat reţeaua Radio Deea, din care va scoate o serie de frecvenţe, pentru a o completa pe cea a Radio 21.

Povestea lui Iann se confirmă, cu următoarele detalii: reţeaua, care până acum era profilată pe muzică electro-underground, a fost achiziţionată fără nume. O parte din frecvenţe, printre care cea din Iaşi, vor fi folosite pentru lărgirea portofoliului Radio 21, post fruntaş în clasamente, care printre altele îi are pe Daniel Buzdugan şi Mihai Morar. Restul frecvenţelor vor fi păstrate pentru un post de asemeni underground-electro, care nu se va numi Deea, fiindcă numele rămâne la fostul proprietar.

Pentru finalizarea tranzacţiei mai sunt necesare diferite aprobări de la CNA şi Consiliul Concurenţei.

Lagardere (Europa FM şi Radio 21) este unul din cei doi “mari” de pe piaţa de radio, alături de SBS (Kiss şi Magic FM).

Sursa: Comanescu @ HotNews

Desi vestea vine ca o lovitura sub centura pentru fanii muzicii dance/house deci implicit fanii Radio DEEA, sincer, miscarea facuta de Radio 21 nu ma mira. Avand in vedere faptul ca SBS Broadcasting (Kiss FM, Magic FM, Prima TV, Kiss TV) a achizitionat in luna martie reteaua MIX FM, achizitie despre care am scris aici, devenind astfel trustul cu cele mai multe frecvente in Romania, Lagardere (trustul care detine Radio 21 si Europa FM) nu putea sta cu mainile in san. Se stie de mult timp faptul ca reteaua Radio DEEA fusese scoasa la vanzare la un pret estimat in jurul valorii de 9 milioane de euro.

Sper insa ca formatul vechi nu va fi omorat complet de Lagardere desi sunt sigur ca ne vor imbaxi cu publicitate si interventii tampite. DEEA e ceva mai aparte fata de radiourile prezente pe piata care ne injecteaza letal cu hit-uri de 2 bani, si reclama la greu.

O sa revin maine cu un nou post legat de radiourile din Romania.



7 comentarii:

Radio Dance Staff spunea...

era de asteptat sa se intample asta..avand in vedere (si o spun cu parere de rau), ca Deea cam o luase in picaj in ultima vreme..si nu ma refer aici doar la statia Bucuresti...
Oricum ramane de vazut ce vor face cumparatorii in ceea ce priveste linia muzicala

Anonim spunea...

Spionule ! ai citit la mine prima oara :)) ca ti-am vazut moaca pe mybloglog pics imediat dupa ce am postat articolul ! Oricum e cam nasoala treaba in opinia mea :( ...

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Recunosc ca la tine am vazut prima oara post-ul Cristi. Insa toata lumea merita sa stie asta pana la urma.
Si... intr-adevar. E cam nasoala treaba. Sa vedem ce turnura vor lua lucrurile.

Anonim spunea...

Nu pot spune decit ca Radio DEEA a "luat-o la vale" cam de cind au deschis statia din Bucuresti. Radio-ul asta a reprezentat CEVA pentru oamenii din localitatile unde emitea, si inainte de a deschide "capitala". V-as putea spune multe, from inside...dar mai bine nu...
PS : Radio DEEA Bucuresti oricum exceleaza in interventii timpite ;)

juliano24 spunea...

Cum poti sa spui ca Deea in ultima vreme era in picaj..Deea de cand s-a lansat in Bucuresti este in continua crestere, ajung din urma si depasind multe radiouri cu pretentii: Guerrilla, Magic Fm, Info Pro, National si asa mai departe. Revenind la vanzare.. Nu inteleg de ce asa suparare.. Formatul nu se va schimba.. Trustul Lagardere vine cu un marketing foarte bun.. Hai sa privim lucrurile altfel..Va fi un nou radio Deea, dar mult mai performant.. Muzica la fel de buna, de acelasi stil, dar mult mai bine aleasa, cu un departament de productie profi (sa nu uitam jingles-urile foarte slabe care s-au auzit pana acum la deea si piesele “taiate” aiurea), marketing mult mai bun, ceea ce inseamna si salarii mai mari pt djei si deci o motivare mai mare pt programe mai bune (auzisem zvonuri ca un dj la deea castiga foarte putin fata de altii), plus promovare si alte lucruri esentiale unei retele de radio. Eu cred ca daca ar fi ramas sub managementul vechi ar fi pierdut muult, mai ales ca in toamna doua posturi ale unor trusturi mari (Sbs cei care au Kiss si Magic si Media Pro) urmeaza sa se lanseze cu surle si trambite.. Nu ar fi avut puterea necesara sa concureze cu ei.. Lagardere are puterea necesara!

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Formatul nu se va schimba. E adevarat. Insa asta in 10 - 11 statii din tara... din 21 cate au, Pentru ca pe restul va fi retransmis Radio 21. In alta ordine de idei... unde e deea si nu e 21 va fi 21, iar unde e si deea si 21, va ramane deea. Printre orasele tintite de mult de radio 21 se afla si Iasi. Deci acolo deja Deea nu va mai exista oficial. Ramane sa vedem insa ce fel de muzica va introduce noul patronat.

Anonim spunea...

juliano...ca om care a facut parte din echipa Deea ( e drept, nu din Bucuresti) pot doar sa iti spun ca demonstrezi o naivitate vecina si prietena cu prostia... Faze din astea cu " s-a vindut, or sa creasca salariile spre inalte culmi" am tot auzit-o de-a lungul timpului, si nu doar la Deea. Oricine a lucrat in radio in Romania STIE ca ultimul lucru la care se gindesc patronii este salariul DJ-ilor. Cu mici exceptii numarabile pe degetele de la o mina, restul posturilor nu isi respecta angajatii, pe principiul "pleaca unul, vin altii trei". Asa ca...nu mai visa atit de frumos. PS: In tara, unde mai aveau emisie locala, lumea este data afara. Pastrarea formatului? HA !