joi, iulie 19, 2007

Weekend incendiar in Romania














Weekendul asta vom avea parte de temperaturi incendiare la propriu. Alerta cu cod portocaliu a fost extinsa pentru 32 de judete. Aici se vor inregistra temperaturi de 42 de grade la umbra iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80, informeaza ANM. Aceasta noua avertizare a fost emisa astazi. Tot in aceasta avertizare se precizeaza faptul ca de azi si pana duminica, se vor inregistra temperaturi de 39 - 40 de grade si izolat 41 - 42 de grade.
Vremea va fi excesiv de calda in Satu Mare, Arad, Timis, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, in Municipiul Bucuresti, in vestul judetelor Constanta si Tulcea, precum si in zonele joase ale judetelor Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt.

ANM a mai comunicat ca
nu este exclus ca sambata sa fie instituit codul rosu, daca temperaturi de peste 40 de grade vor fi inregistrate pe arii mai extinse si in intervale de timp mai mari de doua ore.

Pana acum, 11 persoane au murit din cauza caniculei. Canicula este prognozata pana in 27 iulie.

Pentru a afla ce masuri trebuiesc luate in caz de canicula cititi ACEST ARTICOL.

Niciun comentariu: