vineri, august 10, 2007

Rutina pur si simplu


Simt ca ma satur din ce in ce mai mult de rahaturile pe care le fac zi de zi, rahaturi numite simplu intr-un singur cuvant, rutina. Aceleasi chestii zi de zi. Aceleasi locuri, aceiasi oameni, aceleasi activitati, aceiasi patroni cretini (noroc ca sunt in concediu si mai scap de fata lor), aceleasi ore pentru a face anumite chestii obisnuite zi de zi, acelasi calculator, aceeasi muzica, aceeasi lista de messenger iar descrierea poate continua la infinit. M-am saturat! Sincer uneori simt ca nu mai pot. Ma simt ca un soarece de laborator inchis intr-o cusca.
Niciodata nu am inteles psihicul uman. Atunci cand sunt intr-un loc, mi-as dori sa fiu de unde am plecat, iar cand ajung acolo de unde am plecat vreau sa fiu acolo unde am fost. Parca o iau razna uneori.
In fiecare zi, tot ce fac este sa ma trezesc la ora 06:20, sa ma spal, sa ma imbrac si sa plec la munca. La 10 sa ies, sa vin acasa, sa mananc, sa ma pun la calculator, eventual sa mai trag un pui de somn dupa amiaza, pe seara sa ascult o muzica si sa ma uit la tv, iar dupa 12 noaptea sa ma pun sa dorm. Toate astea pentru ca ziua urmatoare sa o iau de la capat.
Vreau sa scap de rutina asta infecta!!! Vreau sa calatoresc, sa vad locuri pe care numai cu mintea le pot gandi, sa fac lucruri pe care mi le-am dorit toata viata... cu alte cuvinte VREAU SA FIU LIBER! Sa nu ma mai simt inchis ca intr-o cusca pentru soareci.
Dar nu se poate. De ce? Pentru ca lucrez zi de zi pentru un salariu de cacat, pentru niste patroni si mai de cacat, care conduc un trust de tot cacatul. Bine... unii ar putea spune sa-mi gasesc alt job. Intrebarea mea ar fi unde? La sapat santuri la drumuri si poduri? Sau la spatii verzi? No way!

M-am saturat si de rutina patronilor de la fiecare sedinta, cand spun ca "vom renegocia salariile" si mereu ne duc cu vorba. Promisiuni si iar promisiuni... unii patroni sunt de cacat si o sug violent la propriu cand vine vorba de drepturile salariale si nu numai, ale angajatilor, dar asta e cu totul alta poveste.
Sper sa apuc sa scap intr-o zi de toate rahaturile zilnice si ca o sa simt si eu ca am evadat din aceasta cusca numita RUTINA, in care ma simt prizonier.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Man vorba vine ca esty liber.. praktik s`au facut altfel de "cushty" pt "soareci"

Anonim spunea...

zambeste! maine poate fi mai rau! :D

sau si mai bine spun cei de la parazitii "nu lua viata in piept, ia-o in p#*a, frate!

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

E o idee si asta :) Incerc sa imi mentin psihicul limpede in zilele in care simt ca rutina ma termina.