joi, septembrie 20, 2007

Mici dar vanjoase


Nu va ganditi la prostii. Este vorba despre salarii. Cica salariile romanilor sunt mici, dar cu cea mai mare crestere din regiune. O sa intrebati cum vine asta... Pai simplu. Asa scrie presa.
Hai sa vedem pe scurt despre ce este vorba.

Castigurile salariale din Romania au avut in ultimul an cea mai ridicata rata de crestere din regiune, cu toate ca valoarea acestora ramane cu circa 20-30% sub nivelul salariilor din tari precum Ungaria, Slovacia sau Cehia, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC).

Pe piata locala, cele mai mari cresteri salariale sunt in zona IT unde salariul unui manager de proiect a avansat cu 20%, iar cel al unui programator cu 2
9%. In perioada aprilie 2006 - aprilie 2007, salariul unui manager de proiect a avansat cu 20%, dupa ce in perioada aprilie 2005- aprilie 2006, salariul crescuse cu numai 4%.
Sursa HotNews

Am inteles ideea. Mi-am ratat cariera si nu m-am facut IT-ist. Bai fratilor astia sunt cretini sau se fac? In tara asta exista oare numai domeniul IT? Nu de alta dar nu vad cresteri salariale importante in alte domenii. Ma intreb unde sunt celelalte domenii... pentru ca sunt cu miile, dar daca ma gandesc mai bine nu sunt la fel de importante ca IT-ul nu? Mereu cand citesc despre mariri salariale vad numai in domeniul IT. M-AM SATURAT! MI SE FACE LEHAMITE!
Restul suntem sclavi in Romania de ni se arunca doar firimiturile? Se pare ca da.

Dar sa continuam.

Cadourile - in topul beneficiilor primite de la angajatori

In privinta structurii pachetului salarial se observa o diminuare a componentei fixe si o majorare a bonusurilor si beneficiilor. In fruntea topului beneficiilor acordate angajatilor se afla cadourile pentru ocaziile speciale, urmate de tichetele de masa si activitatile sociale. Ultimele locuri in acest top sunt ocupate de catre fondurile de pensii si asigurarile de capital.

In context regional, cresterile salariale din Romania raportate la rate ale inflatiei apropiate, arata ca acestea au avut cel mai mare avans din regiune, de 18%, fata de alte tari unde cresterea s-a situat sub 10%. In pofida acestui fapt, nivelurile salariale de la noi raman in urma acelora din alte tari, precum Ungaria, Slovacia sau Cehia.

Aceeasi sursa HotNews

Bonusuri in topul beneficiilor? Hai sa muriti voi! Bai astia sigur vorbesc de Romania? Cred ca baietii fac o confuzie. Sa mor daca am simtit pe pielea mea vreun bonus sau cadou. Iar cand a fost (anul trecut de Craciun, nu anul asta) continea o suma atat de mica, incat daca ies
eam o seara in oras sa mananc o pizza, sa beau o bere, si sa ma duc in club, deja o terminam.
Si aici nu reduc totul la o intamplare personala. Stiu o multime de cazuri asemanatoare.

Oameni buni ai presei, fie ea on-line sau scrisa, nu mai bateti campii cu dezinvoltura cand vine vorba de salarii. Fiecare om din munca mai de jos sau de sus (exceptie IT si management) stie foarte bine cum e cu salariile. Nu mai faceti propaganda cu atatea cresteri salariale ca mancati cacat cu gura plina. Sa va fie rusine ca sustineti cel mai slab guvern pe care l-a avut Romania in ultimii 18 ani!

Facand o abatere de la subiect... asta apropo de guvern si justitie, ieri am avut o vizita tare interesanta pe blog. Iata despre ce este vorba:


Click pentru a mari


Asta vine dupa ce acum aproape o luna, am primit o vizita de la Cabinetul Primului Ministru. Probabil ca cei de la justitie s-au sesizat in urma ACESTUI articol, in care ii puneam niste intrebari Presedintelui Romaniei, Traian Basescu... desi, inca nu sunt sigur. Inca astept sa ma calce o masina neagra cu geamuri fumurii, fara numere, condusa de un SPP-ist.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Frate buzoiene, sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar ai inceput sa semeni cu zoso si piticu (si stiu ca nu vrei asta). Doar ei mai au impresia ca tot ce se intampla in tara are legatura stransa cu ce posteaza pe blog.

Pe bune acum...sa sugerezi ca Primul Ministru, Ministerul Justitiei, Traian Basescu si SPP-ul sunt pe jar si pun la cale "eliminarea" ta, pt ca ai scris de rau de ei... :))) tare faza!

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Ma or fi sau n-or fi... au ajuns de pe google la mine pe blog. De ce? Nu stiu. Dar imi place sa fac haz pe tema asta avand in vedere ca uneori in postarile mele ma iau si de ei :)

Gluma cu masina neagra a fost lansata de Parazitii si imi place sa o folosesc si eu. Atata tot :)
Crede-ma ca chiar daca m-ar urmari mi s-ar rupe de ei. Stii bine ca sufar de miserupism :)

Anonim spunea...

nu e nevoie de spp si pol ro poate sa faca asta ca oricum nu e nik diferit in urma "accidentului"