marți, ianuarie 08, 2008

Viata intre real, virtual si... Yahoo Messenger















Astazi, Yahoo Messenger a avut cateva revizii in urma carora multi nu s-au putut loga prin faimosul program, ci prin messengerul web oferit de marea companie.
In cele cateva ore in care a avut loc aceasta revizie, am avut ocazia sa cunosc si sa vad tot felul de specimene pe hub-ul retelei pe care sunt mai nou (da... am scapat de UPC de ceva vreme si nu-mi pare rau).

Dupa somnul de dupa-amiaza, m-am trezit pe la ora 19:00 si am dat drumu la calculator ca tot omu'. Deschid blogul, dau drumu sa aud ce mai canta pe la XFM, apoi dau sa deschid messengerul. Cand... surpriza. Nu se logheaza. Dupa vreo 4 incercari esuate am intrat pe webmessenger de unde a mers cu succes si am zis sa intru pe hub-ul retelei MetroNetwork pentru ca voi vedea ceva interesant cu siguranta.
Nu mare mi-a fost mirarea sa vad o multime de utilizatori (clienti), majoritatea lor pustani care aveau pana in 18 - 19 ani si care faceau gura ca nu le merge internetul. M-a bufnit putin rasul si am intrat in discutie de dragul distractiei. Bineinteles ca nu mare mi-a fost mirarea sa aflu ca pentru majoritatea, internet inseamna doar Yahoo Messenger. Adica daca nu merge messengerul, nu deschide nimeni un browser sa tasteze adresa google si sa vada daca intr-adevar merge netul. Nu... Daca nu merge messengerul, nu e net direct si sar cu gura.
Multora degeaba le explicam ca de fapt e de la Yahoo, pentru ca ei o tineau pe-a lor "nu ca nu e net, ca la altii merge" sau "e de la netul asta de rahat ca la altii merge". Care or fi altii aia nu stiu. Pentru ca toata lumea, inclusiv de pe la alti provideri, spuneau clar ca nu le merge, dar pustii astia fanatici nu intelegeau.
Stau si ma intreb acum, ce-i de capul copiilor astora. Vad o dependeta grava de messenger. Multi isi traiesc viata pe messenger, din pacate. Dar marea problema este ca ei nu vad asta.
Get a life oamenilor... ca sa zic asa. Viata nu inseamna numai messenger. De fapt internetul nu inseamna doar messenger. E greu sa descchideti ochii nu? Ma intreb ce o sa va faceti peste cativa ani cand o sa fie nevoie sa socializati. O sa cereti un ID de messenger persoanei cu care trebuie sa intrati in contact?
Naspa... nu va vad bine. Mai iesiti din casa, mai plimbati-va, iesiti la aer, la o bere, la o pizza, un club ceva. Faceti-va prieteni si o iubita reala. Netul va mananca psihicul.
Abia acum inteleg de ce in weekend nu mai iese nici dracu in oras. Lumea da party acasa... pe mess. Si daca da dracu sa mai pice si netul, sau mai rau... sa pice Yahoo, deja ii vad urcandu-se pe pereti si sunand la ISP sa faca spume si clabuci ca nu le merge netul.

Eu le propun providerilor sa faca peering cu Yahoo pentru maniacii astia si sa faca un abonament special de genul "Yahoo Messenger Addict" - peering cu Yahoo 100 mbps full time, uptime garantat 100% pentru a nu intrerupe convorbirile importante cu iubita ori prietenii tai virtuali, totul la un pret foarte special. Bonus, peering de 50 mbps cu hi5 pentru a imparti poze si trimite commenturi rapid.
Penibil! Nu se mai poate asa. Treaba e grava. Treziti-va la realitate pana nu e prea tarziu! Si mai invatati cate ceva intr-ale internetului pana sa le faceti creierii varza celor de la tehnic atunci cand nu merge Yahoo Messenger. Nu de alta dar am vazut o multime de "specialisti"... NOT!

Later edit:
Iata si o piesa pe care o dedic copiilor dependenti de internet si messenger. Multumiri UnIKuL!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Mai exista meebo.com si e-buddy.com pentru mesagerie. Pe mine insa nu m-a ajutat din motive de wireless de la Tiscali care e varza de cateva zile bune. Iar viitorul suna bine. Vom avea o generatie de sociopati.

UnIKuL spunea...

pe meebo intra prietena mea de la munk ca nu are voie cu YM :D si intr'adevar... parca sunt prea retarzi unii dintre copii de azi...

Anonim spunea...

Eheee domnu' Moraless,de s-ar oprii lucrurile aici,da' e mult mai grav.Dupa cum spuneam si acum ceva vreme eu mai raspunde din cand in cand la telefon pentru minunata lume portocalie ORANGE (mai exact vreo 2-3 sute de apeluri pe zi).Mai nou oamenii vor sa stea pe "Mess" non-stop...inclusiv pe telefon.Daca tu crezi ca frenezia cu Messenger e pe calculator tin sa t anunt ca de fapt acum la moda e sa chat-uiesti cu "pretenii"virtuali pe tel.Ultimul terminat de la care mi-am luat carne in frigider avea N95 si nu se multumea cu messengerul de pe site-ul de wap d la yahoo.Omul(desi e mult spus om)vroia sa-si instaleze mess pe telefon.Exact ce spuneai si mai devreme,de geaba ii spui dobitocului ca informatii despre Yahoo Messenger gasesti doar la Yahoo nu la Orange,nu dom'le e wap-ul de la orange si noi tre' sa-i facem mess-ul sa mearga.Am intalnit oameni atat de dobitoci care si-au introdus la Adresa ip a telefonului www.iahu.com.In ziua de astazi si cei cu 3310 vor mess pe telefon.Cand ii spui ca nu are cum sa mearga face o depunere de carne catre orificiul tau bucal si suna dupa 5 minute.Vezi tu...problema nu este numai dependenta de Messenger,ci si prostia in stare 100% pura.Trist dar n-ai ce-i face.Vorba aia,prostul daca nu-i fudul nu-i prost destul.

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Ce sa-i faci Duxx.. asta e lumea in care traim. Sincer ma bucur ca traiesc in era asta a omenirii, pentru ca urmatoarea va fi una numai de cyborgi. Cine va crea aceasta lume? Nimeni altii decat pustii astia fanatici rupti total de realitate si care nu stiu altceva decat counter strike si yahoo messenger. Asta e.

Stii cum zic Parazitii... as vrea sa mor inainte sa devin inutil? Ei bine, eu as vrea sa mor inainte ca lumea asta sa se transforme in una de roboti.
Nu de alta dar vreau sa raman in minte cu imaginea lumii in care traiesc acum.

Anonim spunea...

chiar misto melodia aia... ma gandesc cu groaza la ai mei copii in ce mediu vor creste... dar "o sa am io hac de camasa lor" :)

PS: mi-a fost lene sa fac cont si am postat cu anonim... sunt prietena lu' Uniku :P

Anonim spunea...

Aaaa, care sta pe meebo la munca? De-aia ai dat anonima, ha?

Anonim spunea...

Cat tot vorbeam mai devreme de idioti...la cateva ore dupa ce am pus primul comment m-am dus la munca si...guess what???....dupa revizia la www a urmat revizia la wap.Am vrut sa te sun sa asculti prostie pura dar nu mai stiu ce nr folosesti.Oricum domnu' Moraless daca ai sughita sa stii ca eu te-am pomenit.:D

Dragos Ilie (Buzoianu) spunea...

Draga domnule Claudiu...
O sa fiu cat mai scurt pentru ca nu imi place sa o lalaiesc aiurea...

1. Nu imi plac reclamele puse la mine pe blog, gratis. Daca vrei sa faci reclama la site-ul tau contacteaza-ma si contra unei sume modice o sa-ti pun un banner pe blog.

2. Nu imi plac comentariile puse total aiurea (pentru ca risc sa ma repet, e pus mai mult pentru reclama)

3. Ma cunosti in viata reala cumva? Te invit intr-o zi la o bere sa vedem daca sunt chiar asa prost in socializarea din viata reala. S-ar putea sa ai o surpriza.

4. Legat de partea de limbaj folosit in articolul asta, vad ca nu intelegi un lucru... am folosit limbajul asta ca sa fiu inteles de cei carora ma adresez. Nu te-ai prins, cam nasol pentru tine.

5. Care ton de superioritate prietene? Aici nu e blog de voce, e blog de scrieri. Mai nou nu stiam ca literele au ton. Cumva vezi sunete si auzi imagini? Esti tare.

6. Ti-am sters comentariul din cauza link-ului pe care l-ai pus la numele tau. Repet... daca vrei reclama, contacteaza-ma si o sa-ti trimit oferta de peturi pentru reclama la mine pe blog.

7. Esti liber! Drum bun!

Ciao!